Gå til sidens hovedinnhold

Banket USA foran rekordstort publikum

77.803 var vitner til at Tyskland vant åpningkampen i ishockey-VM.

TYSKLAND - USA 2-1 (sudden death):

Tyskland kunne ikke drømt om en stort bedre start på ishockey-VM på hjemmebane sent fredag kveld.

Ikke bare ble de amerikanske sølvvinnerne fra OL slått 2-1 i sudden death: I tillegg kom seieren foran et rekordstort publikum. Aldri før har det nemlig vært så mange mennnesker til stede under en ishockeykamp, som de 77.803 tilskuerne på Veltins-arenaen til fotballklubben Schalke på fredag.

Og den gode stemningen på Veltins-arenaen skjøt nok om mulig enda høyere i været da Felix Schütz satte inn vinnermålet for vertene i spilleforlengningen, etter at stillingen var 1-1 etter tre perioder.

Dermed kan Tyskland juble over en glimrende start på mesterskapet, mens USA har en jobb å gjøre for å sikre seg nok en finalebillett i et mesterskap (USA tapte som kjent for Canada i OL-finalen i februar). De to lagene har også Danmark og Finland med i sin gruppe.

Flere av de beste spillerne i verden er ikke å finne i mesterskapet i Tyskland, ettersom NHL-sluttspillet er i full gang i Nord-Amerika.

Norge åpner mesterskapet med kamp mot Sverige på søndag. Også Tsjekkia og Frankrike er med i gruppen til Roy Johansens gutter.

PS. Den forrige rekorden lød på 74.554 tilskuere, som dukket opp i 2001 til universitetsoppgjøret mellom Michigan State Spartans og University of Michigan.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken