Det har i flere måneder vært spekulert i om Brækhus nå skal begi seg ut på en virkelig storkamp i USA.

«The First Lady» har holdt mulighetene åpne for en kamp mot både Cris Cyborg, Katie Taylor og Claressa Shields, og nylig gikk bergenseren ut på kjendisnettstedet TMZ og snakket opp et oppgjør mot sistnevnte.

Et slikt oppgjør er imidlertid avhengig av et kompromiss ettersom Shields til vanlig bokser i mellomvekt (maks 72,5 kilo) kontra Brækhus som er weltervektbokser (maks 67 kilo).

- Ønsker ikke den kampen

De to har imidlertid åpnet for å møtes på midten i super weltervekt, men Banks, Cecilia Brækhus trener, er ikke nevneverdig positiv til den ideen.

- Jeg ønsker ikke den kampen, rett og slett fordi de er i to ulike vektklasser. Cecilia klarer 147 pounds (weltervektgrensen) enkelt, men Shields er 160 (mellomvekt), sier Banks i en YouTube-video før han begrunner synspunktet.

- Én av de største forskjellene mellom menn og kvinner er at menn enklere kan legge på seg muskler for å tilpasse seg en tyngre motstander. Kvinner kan ikke bare legge på seg muskler slik, og genetikken er helt annerledes, sier han.

Claressa Shields vil være en formidabel motstander for Brækhus. Den amerikanske 24-åringen er tidligere olympisk mester, og er nå ubestridt mester i mellomvekt etter å ha slått Christina Hammer i april.

- Vekten kan forhandles om

Shields har sagt seg villig til å gå ned en vektklasse for å møte Brækhus, men Banks mener det ikke er noen spesielt god løsning for den norske bokseren som dermed må opp en vektklasse og møte en tyngre bokser.

Bergenseren har fått med seg sin treners uttalelser når Nettavisen tar kontakt med henne.

Hun bedyrer at hun setter pris på amerikanerens ærlighet til tross på at de virker å ha ulikt synspunkt på en potensiell superkamp mot det amerikanske stjerneskuddet som er ubeseiret på sine ni proffkamper.

- Det er ikke bare den ene uttalelsen, for han begrunner det også godt, forteller Brækhus før hun påpeker.

- Det Johnathon nevner er vekten, og vekten er noe som kan forhandles om.

For om Brækhus skal møte Shields i super mellomvekt, skal hun ha ett krav klart når kontrakten mellom de to partene eventuelt underskrives.

Mens bokserne vanligvis veies inn dagen før kamp for å se om de har klart vektkravet, vil en kamp mellom Shields og Brækhus innebære at de to også veies inn på kampdag for å sørge for at ingen av dem har gått for mye opp i vekt det siste døgnet.

Brækhus har tidligere møtt en mellomvektbokser i Kali Reis. I den kampen slet bergenseren seg til en poengseier til tross for å ha tatt telling for første gang i proffkarrieren, og informasjon på kampdag den gang viste at Reis var vesentlig tyngre enn Brækhus til tross for at førstnevnte hadde klart vektkravet dagen før.

En slik situasjon vil Brækhus unngå i et eventuelt møte med Shields.

- Hun må i så fall veies inn på kampdagen, så selv om hun veies inn riktig på innveiing, kan hun ikke veie så mye hun vil på kampdagen. Det er ikke aktuelt at hun plutselig skal være to vektklasser over meg når vi går i ringen, sier 37-åringen.

Brækhus forteller at hun var klar over Banks synspunkter rundt en slik kamp før han uttalte det til amerikansk presse, men påpeker at det til syvende og sist er hun selv som avgjør hvem hun skal møte i ringen.

- Jeg har et stort team som består av trenere, promotorer og managere, og alle vil ha sine meninger. Jeg snakker hele tiden med teamet mitt, men samtidig har jeg god erfaring så jeg vet hva som kreves.

Usikker fremtid for treneren?

Banks har vært en svært viktig støttespiller for Brækhus etter at veteranen brakte proffboksing tilbake til Norge i 2016.

Amerikaneren, som er tidligere IBO-mester i tungvekt, har plass i ringhjørnet under kampene til den norske bokseren, og hans viktighet ble understreket før Brækhus' kamp mot nevnte Reis i Los Angeles i 2018.

Da var det nemlig nederlandske Lucia Rijker som skulle stå i hjørnet til Brækhus, men i 12. time ble Banks flydd inn til USA for å gi bergenseren trygghet i ringen på kampdag til tross for at han i utgangspunktet var opptatt med en annen bokser.

Nylig kom imidlertid nyheten om at amerikaneren nå er Gennady Golovkins nye trener.

Kasakhstaneren er rangert som verdens tredje beste bokser uansett vektklasse, og Banks skal nå ha ansvaret for oppkjøringen før 37-åringens kamp mot Steve Rolls i juni.

Det kan fort bety at Banks tilgjengelighet for Brækhus vil minske som følge av jobben med Golovkin.

- Det kan det bli, men det er derfor jeg må komme meg over til USA, sette meg ned med Johnathon og teamet, og så må vi snakke om dette og finne en løsning, avslutter Brækhus.