*Nettavisen* Sport.

Bannlyser dessert for «Kjøtt»

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Michael Laudrup tar nye grep for å unngå dvaske spillere i Spartak Moskva.

Den tidligere danske toppspilleren overtok det russiske laget i fjor høst, og gjør nå sitt for at laget – ironisk nok med kallenavnet «Kjøtt» – når tilbake til gamle høyder.

– Spartak-spillerne er ikke spesielt overvektige, men alle søtsakene gjør dem litt småfeite, sier Laudrup til den russiske avisa Sovjetskij Sport ifølge danske Ekstra Bladet.

Laget endte på 8. plass i sesongen som ble avsluttet i november. Nå håper Laudrup tydeligvis at lavere fettprosent skal føre laget tilbake i toppen av russisk fotball.

– Vi har registrert at fysikken er et problem, og har besluttet å totalforby søtsaker i spillernes kosthold. Én enkelt dessert kan ende opp med å påvirke prestasjonen, fortsetter Laudrup – før han utelukker seg selv fra dessertforbudet.

– Søtsaker påvirker ikke prestasjonen min, så klart. Det er ikke jeg som spiller utpå der, smiler dansken, som også tidligere har kritisert klubben og russisk fotball for mangel på profesjonelle holdninger.

– Å være profesjonell fotballspiller er et stort privilegium. Du slipper unna med tre-fire timer jobbing hver dag. Resten av dagen går med til hvile. Det gjelder å være klar over privilegiet, forteller Laudrup.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.