*Nettavisen* Sport.

Baptista berget Arsenal

Foto: AP/Tom Hevezi (Scanpix)

Tottenham ledet 2-0 etter 1. omgang på White Hart Lane, men da våknet villdyret i Julio «The Beast» Baptista.

25.01.07 10:38

(TOTTENHAM-ARSENAL 2-2) : I en strålende fotballkamp på White Hart Lane, endte det til slutt uavgjort mellom London-rivalene.

Spurs i føringen
Hjemmelaget startet friskt, og tok tidlig føringen mot Arsenals unggutter.

Dimitar Berbatov sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare tolv minutter. Et innlegg fra Jermaine Defoe fant en umarkert Berbatov på drøye fem meter, og bulgareren stanget lett inn 1-0 for Spurs.

3 x Baptista
Julio Baptista kom i fokus foran begge mål i hatoppgjøret. Først var han uheldig å sette ballen i eget mål etter et Tottenham-frispark fra venstre. Ballen traff innsiden av kraftpluggens venstre ben, og gikk utagbart i mål bak bortelagets keeper Almunia.

Etter 64 minutter rettet Baptista dog opp feilen. Et pent Arsenal-angrep ble avsluttet av brasilianeren, som tente håp i Gunners-svingen på White Hart Lane.

Drøye kvarteret senere lurte innbytter Emmanuel Eboue offsidefellen til hjemmelaget, og mot en utrustende Paul Robinson valgte den tidligere Beveren-spilleren den uselviske løsningen. Baptista var på rett sted til rett tid, og hadde ingen problemer med å styre inn utligningen for gjestene.

Strålende søknad
Etter fire mål mot Liverpool i forrige runde i ligacupen og to mål nå, er det liten tvil om at Baptista har levert en særdeles god søknad til Arsene Wenger om en fast plass i startoppstillingen for Arsenal.

«The Beast», som den offensive midtbanespilleren gjerne kalles, har ikke vært fast skue på Emirates Stadium når det er Premier League som står på dagsordenen.

Bestått eksamen
- Med en så ung stall, kan jeg ikke bruke et år på å utvikle spillere som ikke får spilt på høyt nivå. Jeg måtte velge kampen om et trofé og bruke ungguttene der. Valget falt på ligacupen, sa Arsene Wenger til Arsenals hjemmeside i forkant av kveldens hatoppgjør

The Gunners- hjemmesiden fulgte opp med følgende oppfordring:

- Let the lesson begin.

Å komme tilbake fra 0-2 mot Tottenham på bortebane kvalifiserer etter all sannsynlighet til bestått eksamen for Arsenals unggutter. De rødhvite har dermed et godt utgangspunkt før returmøtet på Emirates.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.