Gå til sidens hovedinnhold

Barça-trenerens uttalelser vekker oppsikt: - Han trykker spillerne ned offentlig

Presset på Barcelona-trener Ronald Koeman øker. Fotballekspert Petter Veland reagerer på det treneren sier om egne spillere til pressen.

Barcelona-trener Ronald Koeman skal være under hardt press etter flere skuffende kamper av den spanske storklubben den siste tiden.

Tirsdag forrige uke ble Barcelona knust av Bayern München i Champions League, og mandag kveld klarte de akkurat å ta ett poeng hjemme mot middelhavsfarer Granada.

Etter mandagens skuffende kamp begynte ryktene å svirre i spanske medier om at nederlenderen er på vei til å få sparken. Det meste tyder nå på at Koeman hvert fall sitter trygt til kampen mot Cadiz på torsdag.

Les også: Juventus' svake seriestart vekker oppsikt: - Uvirkelig

- Situasjonen er prekær

Men skulle det også gå dårlig mot dem kan det fort være at Koeman må på jakt etter ny jobb. La Liga-ekspert Petter Veland synes det virker som at nederlenderen begynner å bli lei av å være trener for Barcelona.

- Vi begynner i hvert fall å komme til et punkt hvor det virker som at hele fyren er lei av situasjonen. Man kan jo bare ta en titt på spillerstallen og så kan man konstatere at den spillerstallen Koeman har nå er dårligere enn hva den var for et år siden, og at situasjonen til Barcelona er prekær og møkk dårlig sammenlignet med for åtte år siden, men det kan ikke Ronald Koeman si, sier han til Nettavisen.

Men det er akkurat det han på mange måter har gjort. Etter uavgjortkampen mot Granada fikk Koeman kritiske spørsmål om måten klubben har spilt på i de siste kampene. Da la han ingenting imellom.

- Hvis du ser på spillertroppen i dag tror du virkelig vi kan spille tiki-taka? sa han, før han fortsatte.

- Barcelona akkurat nå er ikke som Barcelona for åtte år siden. Vi spiller på Barca-måten, men vi har ikke hurtighet på vingene fordi vi har Coutinho som går inn i banen og Demir som ikke spiller så bredt. Når Ansu Fati og Dembele kommer tilbake vil det være annerledes, men de er ikke kampklare så vi må finne alternativer, sa Koeman tydelig.

Les også: Bildene av Messi gikk verden rundt. Hevder dette er forklaringen på Pochettinos valg

- Trykker spillerne ned

Veland mener Koeman bommer kraftig med disse uttalelsene.

- Det han gjør da er at han trykker spillerne ned offentlig. Han sier egentlig at «spillerne mine er ikke gode nok til spille sånn som fansen vil». Når han sier sånt blir det veldig mye støy. Det hadde det blitt nærmest uansett hvilken klubb han hadde trent og kommet med slike uttalelser for, men kanskje ekstra mye i Barcelona, hvor Barcelona-fansen og pressen er allerede ganske såret fordi de har mistet Lionel Messi og ting ikke går som de ønsker det skal gjøre, sier han.

Les også: Manchester United-legende slår tilbake mot Solskjær: - Det er bare å plukke opp mobilen og ringe meg

Veland mener Koeman er helt klar over hvilke konsekvenser disse uttalelsene får, og spekulerer om nederlenderen har en tydelig plan bak uttalelsene.

- Når han sier sånne ting da begynner det en tankeprosess hos meg som tilsier at han kanskje ikke har så veldig lyst til å være der selv, og at han på mange måter sier de riktige gale tingene for å kanskje fremskynde en prosess, sier han.

Han fortsetter:

- Det handler om å kjenne besøkelsestiden sin og si de riktige tingene. Dette vet Koeman bedre enn alle andre. Han vet veldig godt hvordan folk rundt reagerer når han sier sånne ting som han sier.

Les også: Sjokkert over Guardiolas behandling av stjernen: - Forstår det ikke

- Gretten gammel gubbe

Mye har skjedd i Barcelona de siste årene. Storklubben er nærmest ikke til å kjenne igjen hvis man sammenligner med hvordan tilstanden var under storhetstiden for noen år tilbake.

Foran forrige sesong ble Koeman ansatt som ny trener for klubben, og selv om det «bare» ble Copa del Rey-triumf forrige sesong fikk han fortsette som trener inn i den nåværende sesongen.

I sommer mistet klubben Lionel Messi siden de ikke kunne gi argentineren ny kontrakt grunnet klubbens økonomiske problemer. Derfor er arbeidsvilkårene til Koeman vanskeligere enn de har vært i Barcelona på mange år.

Likevel mener Veland at Koeman gjør ting vanskeligere for seg selv ved måten han uttaler seg på i media.

- Han gjør egentlig alt bare verre med disse rare uttalelsene, som gjør at han minner om en gretten gammel gubbe, mener han.