RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barca fikk juling av lillebror

Foto: AFP PHOTO/ Miguel RIOPA (Scanpix)
Sist oppdatert:
Barcelona er i formkrise. Lørdag fikk laget juling av lillebror Espanyol i byderbyet.

Espanyols 3-1-seier lørdag betyr at Barcelona har tatt bare to poeng på sine tre siste seriekamper. Det er lagets dårligste periode siden 2003!

To poeng bak
Barcelona er to poeng bak serieleder Sevilla, som med hjemmeseier mot Mallorca søndag kan skaffe seg en luke – riktignok med en kamp mer spilt.

Det var Barcelona som hadde ballen og presset i lørdagens byoppgjør, men Espanyol kontret med kraft og dyktighet.

Ronaldinho sendte et frispark i tverrliggeren etter ti minutter, men så forsvant Barcelona-stjernen fullstendig. Espanyol tok ledelsen etter en halvtime da Luis Garcia flikket inn et smart innlegg fra Raul Tamudo.

Javier Saviola kom inn som innbytter og utlignet et kvarter ut i annen omgang, men fem minutter senere nikket Tamudo inn 2-1 for hjemmelaget.

- Ikke oss selv
Espanyol-innbytter Walter Pandiani misbrukte deretter to store sjanser til å øke ledelsen, mot et alt annet enn overbevisende Barcelona-forsvar. På overtid fastsatte Francisco Rufete resultatet etter forarbeid av Luis Garcia.

– Vi var ikke oss selv i kveld. Vi må lære av dette tapet, og av det vi har gjort den siste tiden, sa Andres Iniesta etter kampen.

Mens Barcelona sliter, er Valencia i støtet. Tidligere lørdag tok laget sin femte strake seier med 3-0 i byderbyet mot Levante. Valencia avanserte til tredjeplass og er bare to poeng bak Barcelona.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere