RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AP)

Barca hjalp Liverpool

Liverpool kan trolig takke Barcelona for at Fernando Torres kom til Merseyside.

I den siste seriekampen til Atletico Madrid endte det med tap 0-6 på hjemmebane mot Barcelona. Da forstod Fernando Torres at han måtte skifte beite, om ambisjonene om trofeer skulle holdes i live.

- Vi skjerpet oss alltid mot Barcelona. Det var en av våre små seirer i løpet av sesongen. Vi trodde at det beviste at vi kunne spille på et høyere nivå hvis alt gikk bra. Men det var en illusjon, og det innså jeg den dagen, forteller Fernando Torres til The Times.

Litt senere gikk han tur med sine to hunder utenfor hjemmet sitt i Madrid, da telefonen ringte. Det var et ukjent nummer. Han valgte likevel å svare, fordi det kunne være hans venner Cesc Fabregas eller José Manuel Reina.

Det var ingen av dem.

- Jeg husker ikke om han sa ”Hei, dette er Rafa” eller ”Hei, dette er Benitez”. Jeg ble overrasket, men forstod ikke betydningen av det jeg hørte før jeg la på. Etterpå tenkte jeg: ”Wow, denne klubben som kan få hvem de vil i hele verden, ringte meg og ønsker meg”.

Da tilbudet fra Liverpool kom, bad han Atletico om å lytte til det og om mulig å akseptere det. Så reiste han på ferie til Polynesia, en ferie han avbrøt så fort klubbene var enige om en overgangssum.

Nå venter et nytt liv i et nytt land – og mye regnvær.

- Jeg bryr meg ikke om været. Kjæresten min er fra Galicia, hvor det regner konstant. Jeg vet at jeg har kommet til en spesiell klubb, i en by som har sett bedre tider, men det blir stadig bedre. Jeg har allerede merket det i de par dagene vi har vært her, sier Torres.

Nå gleder han seg til å bli kjent med den engelske spillestilen og det engelsk språket. Og, når Aston Villa møter Liverpool i Birmingham 11. august, håper han å gjøre seg kjent med engelske nettmasker.

Les hele intervjuet med Fernando Torres hos The Times (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere