RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barca-sjef raser mot City og Arsenal

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er mange mennesker som ikke vil Barcelona godt.

Det har etter hvert blitt noen overgangssagaer hvor Barcelona, Arsenal og Manchester City er de hovedinvolverte.

For mange vil kanskje Cesc Fabregas' overgang fra London til Katalunya bringe fram flest minner.

«Barca-dna»
Etter å ha kommet til «The Gunners» som akademispiller, ble Fabregas raskt en viktig brikke i Arsenal-laget. Dermed ønsket naturlig nok moderklubben Barcelona ham tilbake.

Etter mye om og men, ble det da også en retur for spanjolen før sist sesong. Uunngåelig selvfølgelig, da Fabregas selv alltid hadde vært åpen om drømmen å spille for det som av mange anses som verdens beste klubblag.

Likevel var dette en overgang som langt ifra skulle være uten kontrovers. Arsenal-manager, Arséne Wenger, lot seg nemlig irritere og provosere av det han mente var ufin overgangstaktikk av flere barcelonaspillere.

Opptil flere ganger gikk nemlig Xavi, Messi og co. ut i media og forklarte for hele verden at Cesc Fabregas hadde «barca-dna» og at hjertet hans var i Barcelona.

- Vi er fienden
Fabregas er ikke den eneste som har tatt turen til Nord-London fra varmere strøk. Også Fran Merida, Hector Bellerin og Jon Toral er spillere som ble en del av Arsenal-systemet, etter å ha vist lovende takter på Barcelonas ungdomsakademi.

Nå går en av Barcelonas aller mektigste menn ut og kritiserer både Arsenal og Manchester City for å ville «destabilisere» klubben.

- Manchester City vil gjerne rappe våre spillere og destabilisere oss. Det samme med Arsenal, som går til ungdomslagene og tilbyr spillerne store penger, sier president i Barcelona, Sandro Rosell, til El Mundo Deportivo .

Grunnen til at City inkluderes, er at den regjerende Premier League-mesteren har hentet tidligere Barca-visepresident Ferran Soriano. Han skal nå angivelig være interessert i å gjøre det samme som Wenger, nemlig slå seg løs på La Masia (Barcelonas ungdomsakademi).

- Det er vi som er fienden, det er vi som skal slås. Det er mange mennesker som ikke ønsker Barcelona godt, som ikke ønsker at vi vinner, sier Rosell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere