*Nettavisen* Sport.

Barca-sjokk da Messi sviktet

Milan banket favorittene på Barcelona-vis.

21.02.13 09:07

HTML EMBED

AC MILAN-BARCELONA 2-0:

Barcelona var på forhånd sjeldent store oddsfavoritter mot Milan, men fikk svært lite til å stemme på en tung kveld i den italienske motehovedstaden.

Et aggressivt og kompakt hjemmelag stengte alle dører for Lionel Messi og resten av det katalanske superlaget. Med litt dommerhjelp og fantastisk angrepsspill, sørget da også Milan for å gi seg selv et knallbra utgangspunkt foran returkampen på Camp Nou.

Messi fikk lite til å stemme og fikk følgende dom av Viasat-kommentator André Bergdølmo.

- Messi har hatt det tøft i kveld, han har ikke fått til noe som helst.

Heller ikke Rio Ferdinand var særlig imponert.

- Messis første tamme og ineffektive kamp på rundt tre år. Noen må betale for dette, skrev Manchester United-spiller Rio Ferdinand på Twitter da kampen nærmet seg slutten.

Barcelonas Gerard Pique var naturligvis svært skuffet etter at dommeren hadde blåst i fløyta for siste gang.

- Det er et forferdelig resultat. Vi spilte dårlig og kan ikke komme med unnskyldninger. Da de scoret sitt første, mistet vi kontrollen. Nå vil vi selvfølgelig vinne returkampen, men da må vi være langt bedre enn i kveld, sier Pique til UEFA.com.

Centimetre unna
Det var hjemmelaget som kom best i gang hjemme på San Siro, og til tross for at de rød og sort-stripete måtte klare seg uten en utilgjengelig Mario Balotelli, virket de meget giftige fremover allerede fra første spark på ballen.

Mulighetene kom først og fremst på overganger etter å ha brutt Barcelonas broderende angrepsspill. Nærmest kom Staphan El Shaarawy da han kom alene skrått inn mot Victor Valdes i gjestenes mål.

Dessverre for vertene fikk ikke italieneren touchen til å stemme, og ballen rullet inn i hendene til Valdes.

Barcelona fortsatte balltrillingen, men klarte sjelden å true Christian Abbiati gjennom store sjanser, til tross for at ballinnehavet på sedvanlig vis var på godt over 60 prosent.

Sjansene var det nemlig Milan som kom til, og ti minutter før pause var El Shaarawy bare noen skosåler unna å skli inn kveldens første mål på et herlig innlegg inn bak Barca-forsvaret.

Da centimeterene ikke var på «Faraoens» side, forble det målløst til pause.

Kontroversiell scoring
Et kompakt Milan-lag fortsatte å frustrere katalanerne etter pause, og begge lag så tilsynelatende passe fornøyde ut med tingenes tilstand.

Ti minutter ut i andre omgang skulle imidlertid hjemmefansen bli langt mer fornøyde.

Etter litt frem og tilbake foran Barcelonas sekstenmeter, hamret en Milan-spiller til fra drøyt 20 meter. Ballen føk via en spiller, før den tilsynelatende tok klart borti armen til Cristian Zapata.

Dommer Thomson fikk på sin side ikke med seg at det var en arm som gjorde at ballen til slutt falt i føttene på Kevin Prince Boateng, som banket inn kveldens første mål.

Heller ikke etter scoringen var Barcelona i stand til å spille seg frem til muligheter av det kaliberet de pleier.

Andres Iniesta var ikke altfor langt unna da han skjøt fra 20 meter, men avslutningen snek seg like utenfor målet til Abbiati.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Claudio Villa / Getty / All Over Press

Barca-mål fra Milan
Der gjestene stanget og stanget mot hjemmeforsvaret, benyttet Milan kontringsmulighetene til gangs.

Innbytter M'Baye Niang viste sine fysiske egenskaper innenfor Barcelonas sekstenmeter, før han sendte ballen videre til El Shaarawy.

På reneste Barcelona-vis chippet han ballen over forsvaret og gjennom til Sulley Muntari.

Den tidligere Portsmouth-spilleren var nådeløs, og hamret ballen i mål med venstrefoten.

Dermed sikret han Milan en meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '78AED69A3DBF44D6A337E0CB1034865B', 'to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 'eplayer14');

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.