*Nettavisen* Sport.

Barcelona gjør jobben i Hviterussland

Foto: Emilio Morenatti (AP)

Champions League og Europa League er ingrediensene på midtukekupongen. Sjekk våre tippetips.

28.09.11 19:57

Det er sju kamper fra Champions League, to kamper fra Europa League, to oppgjør fra Championship, samt det utsatte tippeligaoppgjøret mellom Aalesund og Tromsø som utgjør midtukekupongen denne uken.

Oddstips onsdag:Vi tror på Leicester

Merk at de sju kampene fra Champions League og de to kampene fra Championship spilles onsdag, mens de resterende tre kampene spilles torsdag. Bonuspotten er på 550.000 kroner og utbetales som alltid kun ved fulltid (dersom en spiller er alene om tolv rette).

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Valencia - Chelsea
Skuffende åpning i gruppespillet av Valencia med kun 0-0 borte mot et svekket Genk i Belgia for 14 dager siden. I den hjemlige ligaen stod laget med ti poeng etter fire kamper, og var ubeseiret før lørdagens bortemøte med Sevilla. Der tapte Valencia 1-0 med et litt redusert lag. To seire samt 0-1 mot Manchester United var fasiten hjemme i gruppespillet forrige sesong.

David Albelda er igjen usikker, men både Pablo Hernandez og Roberto Soldado er tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt i bortemøtet med Sevilla lørdag.

Chelsea slet lenge i hjemmekampen mot Bayer Leverkusen for 14 dager siden, men vant til slutt 2-0. Har ellers gjort en solid åpning i Premier League med 4-1-1 på de seks første ligakampene. Ingen nevneverdige skadeproblemer for Chelsea.

Dette er åpent og kan gå «either way», selv om poengdeling ser mest sannsynlig ut. HUB.

Nytt MMO-managerspill der du kan både være manager og spiller!

2. Bayer Leverkusen - Genk
Tyske Bayer Leverkusen gjorde en solid bortekamp mot Chelsea i den første gruppespillkampen til tross for at laget tapte 0-2. i den hjemlige Bundesligaen har det vært en variabel åpning med 3-1-3. De to siste seriekampene har endt med 1-4-hjemmetap for Köln og 0-3-tap borte for Bayern München.

Michael Ballack, Daniel Schwaab og Michael Ortega er uaktuelle for hjemmelaget på grunn av skader, i tillegg til langtidsskadde Rene Adler og Trabquillo Barnetta.

Belgiske Genk deltar i sitt første gruppespill siden 2002/03-sesongen, og innledet positivt med 0-0 hjemme for Valencia. Helt grei i åpning i hjemlig liga, med 3-4-1 på de åtte første seriekampene noe som gir en foreløpig femteplass. Torben Joneleit er skadet for Genk, ellers ingen nevneverdige fravær.

Til tross for to svake opptredener i serien, er det vanskelig å tro at ikke Bayer Leverkusen fikser tre poeng her. H.

3. Arsenal - Olympiakos
Etter en trøsteløs innledning i Premier League lyktes endelig Arsenal lørdag da Bolton ble slått 3-0. Resultatet må ses litt i lys av at Bolton fikk en mann utvist på stillingen 0-1. 14. plass med sju poeng (2-1-3) og kun to seire er totalfasiten for the Gunners. Seirene er kommet hjemme mot Swansea og nevnte Bolton.

Oppløftende bortematch mot Borussia Dortmund i første gruppespillkamp, der London-laget ledet 1-0 til sluttminuttene, men det endte 1-1 i Dortmund. Theo Walcott skadet seg i helgen og er uaktuell. Fra tidligere er blant andre Koscielny, Vermaelen, Diaby, Djorou og Wilshere skadet, og heller ikke Gervinho ser ut til å rekke kampen i kveld.

Greske Olympiakos fikk en verst tenkelig start i gruppespillet med å tape 0-1 hjemme for Marseille, og er nok det svakeste laget i denne gruppen. Er trolig helt avhengig av å plukke poengene hjemme i Hellas, og onsdagens oppgave ser tøff ut. Feilfri innledning i den hjemlige ligaen med to strake ettmålsseire.

Arsenal hjemme på Emirates må være en sikker vinner mot dette Olympiakos-laget. H.

4. Marseille - Borussia Dortmund
Hyperinteressant oppgjør mellom to av kandidatene til gruppeseieren. Marseille fikk en kanonåpning med 1-0-seier og tre poeng borte mot Olympiakos. Dermed er franskmennene i førersetet i denne gruppen. Høyst variabel sesongstart i den hjemlige ligaen med 1-4-3 etter åtte kamper, og Marseille er helt nede på trettende plass i Ligue 1. Eneste seieren er kommet hjemme mot nyopprykkede Evian (2-0). Benoit Cheyrou, Andre-Pierre Gignac og Djimi Traore er skadet.

Heller ikke Borussia Dortmund har hatt noen god sesonginnledning, og lørdag ble det nytt tap (tredje for året). 3-1-3 er skuffende for fjorårets suverene tyske seriemester. 1-1 hjemme mot Arsenal i første gruppespillkamp var også litt skuffende, og med tap her i Frankrike er tyskerne ille ute allerede. Langtidsskadde Julian Koch er eneste betydningsfulle fravær.

Meget åpen kamp mellom to lag som sliter i sine hjemlige serier, og hjemmelaget har fortsatt viktige fravær. HUB.

5. Bate Borisov - Barcelona
Hviterussiske Bate Borisov fikk en positiv start i gruppespillet, ved å få med seg ett poeng i bortemøtet med tsjekkiske Viktoria Plzen. Med Barcelona og Milan i denne gruppen er nok tredjeplassen det beste hviterusserne kan håpe på. Østerrikske Sturm Graz ble eliminert på veien til gruppespillet.

Vitali Rodionov, Evgeni Kuntsevich, Aleksandr Pavlov og Aleksandr Yurevich er uaktuelle for hjemmelaget.

Barcelona dominerte totalt hjemme mot Milan i første gruppespillkamp, like fullt stod det 2-2 på måltavlen da dommeren blåste av kampen. Således er det tre poeng som gjelder her for Barca, som leverte en ny oppvisning hjemme på Camp Nou lørdag da Atletico Madrid ble nedsablet 5-0. To bortekamper i hjemlig liga har ikke gitt mer enn to poeng, og Barcelona har vist seg betydelig mer menneskelige på fremmed gress. Andres Iniesta, Alexis Sanchez og Ibrahim Afellay er stadig på skadelisten.

Barcelona blir storfavoritt i kveld til tross for bortebane, og de to tapte poengene hjemme mot Milan må nok Bate Borisov unngjelde for onsdag kveld. B.

6. AC Milan - Viktoria Plzen
Milan var mildt sagt heldig som fikk med seg det ene poenget borte mot Barcelona for 14 dager siden, men det hender som kjent at gode fotballag har marginer med seg. Alt annet enn en imponerende start i Serie A, selv om laget slet seg inn til en svært lite overbevisende 1-0-seier hjemme mot Cesena lørdag. Det var sesongens første trepoenger i det fjerde forsøket for Milan, som fortsatt sliter med en rekke skader.

Robinho, Alexandre Pato, Kevin-Prince Boateng og Mathieu Flamini er skadet, mens Gennaro Gattuso er suspendert. Det er godt håp for at både Massimo Ambrosini og Zlatan Ibrahimivoc er tilbake.

Antatt lagoppstilling: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Taiwo, Ambrosini, Van Bommel, Emanuelson, Seedorf, Aquilani, Cassano. I følge svenske Sportbladet (som har svært gode kilder) starter Zlatan i kveld etter å ha sprudlet på trening i går.

Tsjekkiske Viktoria Plzen eliminerte Rosenborg og FC København på sin ferd til gruppespillet, gikk i ledelsen 1-0 hjemme mot Bate Borisov i den første gruppespillkampen, men klarte ikke å holde inn. Det var ingenting å si på at Bate Borisov fikk med seg ett poeng fra den kampen. Nå venter en tøff bortekamp i Milano. Ingen særlige skadeproblemer.

Selv om Milan ikke har imponert noen denne høsten, har de en egen evne til å løfte seg tilstrekkelig til å gjøre jobben sin, og det er vanskelig å se Milan sløse bort poeng her. H.

7. Shaktar Donetsk - Apoel Nicosia
Shaktar Donetsk åpnet med å ta ledelsen borte mot Porto, men to utvisninger gjorde etter hvert oppgaven umulig for ukrainerne, og det endte med 1-2-tap i Portugal. Elleve kamper uten tap i den hjemlige ligaen, og som vanlig har Shaktar inntatt tabelltoppen i Ukraina. I fjorårets gruppespill vant Shaktar alle sine tre hjemmekamper.

Yaroslav Rakytskiy og Dmytro Chygrynskiy er begge suspenderte etter sine røde kort mot Porto.

Kypriotiske Apoel fikk en fantastisk start på gruppespillet ved å slå russiske Zenit St. Petersburg med 2-1, selv etter å ha kommet under med 0-1. Det var på hjemmebane, der Apoel alltid har vært knallsterke. For to år siden presterte laget 0-3-3 i gruppespillet, og allerede etter første kamp i dette gruppespillet er altså den poengfangsten tangert. Apoel er ventet å stille med uforandret mannskap fra sin kamp mot Zenit.

Meget sterke Shaktar Donetsk må vinne denne kampen etter bortetapet mot Porto, og det er nesten utenkelig at Apoel Nicosia kan få med seg poeng fra Ukraina. H.

8. Cardiff - Southampton
Bra start i Championship for Cardiff med 3-4-1 totalt og 1-4-0 på de siste fem seriekampene. Det gir foreløpig sjetteplass og fire poengdelinger hindrer laget fra en plass helt i toppen. Solid hjemmekamp mot ambisiøse Leicester søndag, men det endte 0-0. 2-1-1 er fasiten hjemme i Wales, tapet kom mot formsterke Brighton (1-3) for en drøy måned siden.

Er dessverre plaget av skader i øyeblikket, og så mange som åtte førstelagsspillere kan være uaktuelle onsdag. Craig Conway (m), Mark Hudson (f), Robert Earnshaw (a) og Rudy Gestede (a) fikk alle smeller søndag mot Leicester (både Conway, Hudson og Earnshaw måtte forlate banen) og er uaktuelle.

For Southampton, som trolig fikk en reaksjon borte mot Burnley lørdag (endte 1-1 og det skal Southampton si seg mest fornøyd med), er det positive nyheter. Både Radhi Jaidi (m) og Lee Barnard (a) er aktuelle for troppen etter skadefravær (ingen av dem har spilt hittil denne sesongen), og venstreback Dan Harding, som har mistet de fire siste kampene, er også friskmeldt. Forsvarsspilleren Dan Seaborne er faktisk eneste spiller på skadelisten.

Det står 4-0-0 i favør Cardiff i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Med tanke på de store skadeproblemene til hjemmelaget er det mye som tyder på at den statistikken brytes onsdag. Vi nøyer oss med halvgardering. UB.

9. Middlesbrough - Leicester City
Toppoppgjør mellom to fordums storlag. Hjemmelaget ligger på andreplass og er fortsatt ubeseiret (5-3-0). Måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Ipswich lørdag og kunne fort tapt den kampen. Har utelukkende møtt lag fra nedre halvdel av tabellen i sine åtte første kamper og kommer neppe til å henge med helt i toppen. Det første taper ligger i luften nå. Ingen nye skadeproblemer for Tony Mowbrays mannskap.

Opprykksfavoritt Leicester har hatt en meget variabel sesongstart, men har i det minste fire kamper på rad uten tap nå (2-2-0). Ligger på niendeplass med tolv poeng, og det er sju poeng opp til ledende Southampton. Foreløpig ubeseiret på bortebane med 1-3-0. Gode Dave Nugent (a) kan være tilbake for Leicester onsdag, mens skaderammede Michael Johnson kan få sin første ligakamp fra start på over tre år etter et meget positivt innhopp mot Cardiff søndag. Paul Gallagher (m) er eneste spiller av betydning på skadelisten for Sven-Göran Erikssons lag.

Det står 0-4-2 på de siste seks tilsvarende møtene mellom lagene, og vi har en bra feeling for Leicester her. B

10. Odense - Fulham
Det kan se ut som eventyret i Europa (Champions League-kvalik) har katastrofal innvirkning i den hjemliga ligaen for Odense. Tre tap på de fire siste seriekampene nå for laget og skrekkelige 1-4 hjemme mot Midtjylland søndag (den burde undertegnede fanget som søndagens beste langskudd). Strålende start i gruppespillet i Europa League med 3-1-seier hjemme over polske Wisla Krakow.

Fulham nedprioriterte hjemmemøtet med Twente i sin første gruppespillkamp hjemme på Craven Cottage og måtte nøye seg med 1-1 med et redusert mannskap. Det er uvisst hvor mye Fulham legger i denne turneringen (selv om de kom til finalen i fjor). og Premier League har trolig førsteprioritet. Har foreløpig ikke vunnet en kamp i Premier League denne sesongen (0-4-2) og ligger i øyeblikket fjerde nederst.

Dette kan være en gyllen mulighet for Odense, selv med laber form. Dog har det sjelden vist seg lønnsomt å spille mot engelske lag i Europa. HUB.

11. Celtic - Udinese
Til tross for at Celtic røk 1-3 borte for sveitsiske Sion (etter 0-0 hjemme) i playoff, fikk altså Celtic plass i gruppespillet siden Sion ble ekskludert av UEFA. Sjanseløse borte mot Atletico Madrid i første gruppespillkamp og skal si seg svært godt fornøyd med å slippe unna med 0-2 på Vicente Calderon. I hjemlig liga er det blitt seks seire og to tap (mot St Johnstone og Rangers).

Udinese har hatt en strålende sesonginnledning i Serie A og er ubeseiuret etter fire kamper (2-2-0). Det gir en foreløpig andreplass i rekordjevne Serie A. 2-1 hjemme over franske Rennes i første gruppespillkamp og som vanlig svært vrient å vurdere hvordan de italienske lagene prioritererer denne B-cupen i Europa.

Kapasiteten er uten tvil best hos bortelaget, men Celtic er normalt knallsterke hjemme i Skottland når det kommer til E-cup. Årets utgave er dog ikke blant de sterkeste til Celtic, men vi kan ikke utelukke noen tegn. HUB.

12. Aalesund - Tromsø
VMed spillsystemet TippSt@tion kan du redusere prisen på kupongen uten å redusere vinnersjansene like mye.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 28.09.2011 20:40
1. Valencia - Chelsea H U
2. Bayer Leverkuse - KRC Genk H
3. Arsenal - Olympiakos H
4. Marseille - Borussia Dortmu H U
5. BATE Borisov - Barcelona B
6. Milan - FC Viktoria Plz H
7. Shakhtar Donets - APOEL FC Nicosi H
8. Cardiff - Southampton U B
9. Middlesbrough - Leicester B
10. OB - Fulham H U B
11. Celtic - Udinese H U
12. Aalesund - Tromsø U B

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 28.09.2011 20:40
1. Valencia - Chelsea H U B
2. Bayer Leverkuse - KRC Genk H
3. Arsenal - Olympiakos H
4. Marseille - Borussia Dortmu H U B
5. BATE Borisov - Barcelona B
6. Milan - FC Viktoria Plz H
7. Shakhtar Donets - APOEL FC Nicosi H
8. Cardiff - Southampton U B
9. Middlesbrough - Leicester B
10. OB - Fulham H U B
11. Celtic - Udinese H U B
12. Aalesund - Tromsø H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.