RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona har scoret 180 mål i 2015.


DOMINERENDE: Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi har hatt et fantastisk 2015.
DOMINERENDE: Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi har hatt et fantastisk 2015. Foto: Lluis Gene (Afp)
«MSN» står bak 138 av scoringene.

Det har vært litt av et år for Barcelona. Trippel-triumfen med seier i La Liga, Copa del Rey og Champions League var historisk, og med både den europeiske supercupen og klubb-VM så er også denne Barcelona-utgaven en for historiebøkene.

Noe for historiebøkene er også trioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez. De sør-amerikanske superspissene har til tider sett uovervinnelige ut på topp for den katalanske stormakten, og det viser også statistikkene.

180 mål totalt i 2015 er en rekord i seg selv, og slår Real Madrid imponerende 178 fra 2014 da Madrid-klubben tok sin tiende Champions League-triumf. Likevel hører det med til historien at Real Madrid spilte to kamper mindre i 2014 enn Barcelona har gjort i 2015.

Det som kanskje gjør rekorden ekstra moro sett med katalanske øyne er at Messi, Neymar og Suárez, populært kalt «MSN», har stått for 138 av disse målene. Til sammenligning stod «BBC» (Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo) for «kun» 108 mål i 2014.

4-0-kampen mot Real Betis kunne fort gitt Barcelona-trioen enda flere mål. De hadde hele fire skudd i stolpene. Likevel er det Neymar som er La Ligas toppscorer med 15 mål så langt denne sesongen.

I 2015 scoret Lionel Messi 48 mål for Barcelona, like mange som Luis Suárez. Dermed endte Neymar på 42 mål i 2015 for Barcelona, hvilket oppsummerer den fantastiske kjemien som eksisterer mellom de tre.

Spørsmålet er om de kan gjenta suksessen og statistikken i 2016. Da vil det nok herske liten tvil om hvem som er tidenes beste supertrio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere