Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona holdt lekestue mot Mallorca

Eric Abidal returnerte til fotballbanen etter kreftsykdommen.

Den franske 33-åringen fikk stående applaus da han erstattet Gerard Pique i det 70. minutt og spilte sin første kamp på 14 måneder. Barcelona ledet for lengst med fem mål og hadde sikret de tre poengene som betyr at luken til Real Madrid fortsatt er på 13 poeng.

Abidals comeback er viktig ettersom forsvarerne Carles Puyol, Javier Mascherano og Adriano alle er ute med skade.

Abidal fikk i mars 2011 diagnosen kreft i leveren. Han ble operert og vant samme år mesterligaen med Barcelona. Året etter dukket kreften opp igjen, og Abidal fikk en del av sin fetters lever. Nå er han ikke bare frisk, men i god nok form til å spille på høyeste nivå igjen.

– Det er vidunderlig å være tilbake. Mottakelsen jeg fikk fra tilhengerne gjorde meg svært lykkelig, sa en beveget Abidal.

Det var de store følelsers kveld på Camp Nou. Også trener Tito Vilanova var tilbake etter å ha vært gjennom kreftbehandling i New York.

I Lionel Messis skadefravær var det Cesc Fàbregas og Alexis Sánchez som sto fram som måljegere lørdag. Fabregas scoret tre mål og la opp til to, mens Sanchez scoret to ganger og la opp til makkerens to første mål.

Andrés Iniesta var nest sist på Fabregas' siste mål.

Sen Özil-dobbel

Real Madrid er langt bak Barcelona, men gjorde iallfall sitt beste for å skape spenning i toppen av spansk 1. divisjon med 5-1 over Levante tidligere lørdag.

Mesut Özil scoret de siste to målene i utklassingsseieren. Også Gonzalo Higuaín, Kaká og Cristiano Ronaldo noterte seg på scoringslisten for hjemmelaget, som står uten tap de siste åtte seriekampene.

Som så mange ganger tidligere i sesongen, kom Real Madrid under først. Etter en halvtimes spill stormet Levante i angrep, og Pedro Ríos leverte til Michel, som satte ballen inn via foten til Real-forsvarer Pepe.

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget slo tilbake. Fem minutter senere fant Higuaín nettmaskene med en suser av et volleyskudd etter en fin crossball fra Xabi Alonso. Kaká rakk også å sende Real i føringen fra straffemerket før hvilen.

– Ikke umulig

Det tok derimot en stund før vertene klarte å punktere kampen. Ronaldo satt lenge på benken, men han kom inn og noterte ett mål og en assist da kampen ble punktert med tre sene scoringer.

– Det var fint å få komme inn og gjøre det. Jeg vil alltid spille, men trenerens avgjørelser må respekteres. Han vil lagets beste, sa Ronaldo.

Real Sociedad trygget 4.-plassen ved å slå Málaga 4-2 på hjemmebane. Allerede etter halvtimen sto det 3-0 til vertene, som ligger an til å få spille i mesterligaen neste sesong.

Mens Barcelona og Real Madrid vant, fikk Málaga en dårlig opptakt til returkampene i mesterligaens kvartfinaler kommende uke.

Deportivo La Coruña vendte hjemmekampen mot Zaragoza og tok en meget viktig 3-2-seier lørdag. Vertene ligger like under nedrykksstreken med 26 poeng. Zaragoza har 27, mens Granada har 28 etter det stygge 1-5-tapet for Betis fredag.

Kommentarer til denne saken