RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona kan bli en del av Ligue 1


VIVE LE FRANCE: Det kan fort bli flere kamper mellom Barcelona og Paris Saint-Germain om førstnevnte melder overgang til den franske ligaen.
VIVE LE FRANCE: Det kan fort bli flere kamper mellom Barcelona og Paris Saint-Germain om førstnevnte melder overgang til den franske ligaen. Foto: Josep Lago (Afp)
Sist oppdatert:
Statsministeren innrømmer at den katalanske klubben hadde vært velkommen.

Et av de største temaene i spansk politikk er fortsatt hvorvidt regionen Cataluña skal bli selvstendig. Om så er tilfelle er det høyst sannsynlig at FC Barcelona ikke lenger får lov til å være en del av La Liga.

Det er blitt spekulert i om hvorvidt det spanske fotballforbundet kommer til å utestenge katalanernes stolthet, til tross for president Javier Tebas' kommentarer til den spanske TV-kanalen TVE i september.

Der sa Tebas at han ikke hadde satt pris på en spansk liga uten Barcelona og at det egentlig ikke er et tema fordi «Cataluña kommer til å forbli en del av Spania i lang tid fremover».

Ønsket i Frankrike

Om så Cataluña skule bli selvstendig og det spanske fotballforbundet utestenger Barcelona, så vil de etter all sannsynlighet ha et hjem i Frankrike.

Den spanske avisa Marca siterer et intervju med den franske statsministeren Manuel Valls der han forteller at Ligue 1 mer enn gjerne skulle hatt Barcelona. Regionen Cataluña ligger på grensen til Frankrike nord-østi Spania hvilket ville gjort ting enkelt om dette ble et tema.

- Når alt kommer til alt så spiller Monaco i Ligue 1, skal Valls ha sagt i forhold til saken om geografi og hvorvidt klubber fra andre land skal få lov til å spille i den franske ligaen.

Supporter

Valls gav også et intervju til avisa Journal du Dimanche der han forklarte om sitt lidenskapelige forhold til klubben som spiller sine hjemmekamper på Camp Nou.

- Når jeg var ungdom, i august 1975, noen uker før Franco døde, husker jeg den vanvittige stemning på stadion. Barcelonas historie handler ikke bare om fotball. Jeg er lidenskapelig opptatt av fotball, av Barcelona. Det er en del av min familie og franskmenn vet dette og snakker med meg på gata om dette, fortalte den franske statsministeren.

Nå kan det fort bli til at Valls og hans franske venner kan få se Barcelona spille i deres egen hjemlige liga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere