Barcelona - Arsenal 4-1

Det meste handlet om Barcelona fra start til slutt, da tungvekterne møttes i kvinnenes Champions League.

Mariona, Alexia, Asisat Oshoala og Lieke Martens gjorde det hele til en jubelkveld for vertene, med hver sin scoring.

Caroline Graham Hansen var lysende fra sin høyrekant, men tegnet seg ikke på scoringslisten. Det gjorde derimot landslagsvenninen Frida Maanum, som scoret Arsenals eneste for kvelden.

- Lyon har dominert kvinnefotballen i mange år, men slik Barcelona spiller for tiden. Det er ingen kvinnelige lag som har spilt på denne måten. Enestående, sa DAZN-ekspert Lucy Ward etter hjemmelagets forestilling.

Les også: Graham Hansen med historisk rating på FIFA: - Minner om Messi


- En av de beste i verden

Hjemmelaget Barcelona, med norske Caroline Graham Hansen på banen og Ingrid Syrstad Engen på benken, leverte en gnistrende førsteomgang mot Arsenal.

Graham Hansen var ofte å se i spanjolenes oppbygging i angrep, og sto bak et par lekre soloprestasjoner. London-klubben hadde store problemer med å stoppe landslagskapteinen.

- Hun er absolutt en av de beste i verden, og er helt enorm med ballen i beina. Det er ekstremt viktig for Arsenal å stoppe den norske spilleren på vei fremover, sa DAZN-ekspert Lucy Ward etter at 26-åringen hadde et av mange gode angrep.

Les også: Leonardo ut mot Real Madrid: - Mangel på respekt

Barcelona presset hardt på fremover og etter flere sløste sjanser skulle det endelige lykkes, da Mariona plukket opp en retur og trillet inn 1-0.

- Det var på mange måter forventet dette her, de har styrt alt utpå banen.

Minutter før pause skulle hjemmepublikumet få mer å juble for da Alexia gjorde alt riktig, og doblet ledelsen for vertene.

- De kveler motstanderne med det vanvittige trykket de har. Det er helt fantastisk å se på Barcelona-laget spille.

Hyller Barcelona

Til tross for å en drømmeomgang for vertene, satt de ikke foten på bremsen av den grunn. Halvannet minutt ut i den andreomgangen ble Asisat Oshoala spilt igjennom alene med keeper, og den nigerianske landslagsspilleren gjorde ingen feil da hun trillet inn 3-0.

- Man må jo si at det ser altfor enkelt ut. De spiller rett og slett Arsenal av banen, hyllet Ward etter den tidlige scoringen.

Med 25 minutter igjen på klokka hadde hjemmelaget fyrt av vanvittige 26 skudd, mens gjestene fra London hadde kun forsøkt seg tre ganger mot målet til Sandra Panos.

- Lyon har dominert kvinnefotballen i mange år, men slik Barcelona spiller for tiden. Det er ingen kvinnelige lag som har spilt på denne måten. Enestående.

Les også: Hegerberg med innhopp i mesterligaen – første kamp på 625 dager

Det ble derimot tent et lite håp for Arsenal, da den norske landslagsspilleren Frida Maanum ekspederte en godt slått dødball i mål. Scoringen var 22-åringens første i Arsenal-drakta.

All tvil ble lagt til side da Lieke Martens lobbet inn 4-1 til vertene, og fullførte en god kveld på jobben for Barcelonas kvinner.

Slik var kampen: