Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona mener Fabregas var et kupp

Klubben mener midtbanemannen er verdt mye mer enn de 260 millionene Arsenal får.

I sommer fikk Cesc Fabregas endelig sin overgang til barndomsklubben Barcelona.

Etter lange forhandlinger ble det klart at Barcelona skulle betale 25,6 millioner pund i et grunnbeløp, pluss 4,4 i tilleggsutbetalelinger - avhengig av titler Barcelona vinner. Det vil si at Arsenal maks kan få 30 millioner pund - eller 262 millioner kroner for si midtbanestjerne. I tillegg har Fabregas sagt fra seg 4 millioner pund i bonuser.

Barcelonas visepresident, Josep Maria Bartomeu, mener Catalonia-klubben kom svært godt ut av handelen.

- Etter å ha sett det han har gjort siden han kom, er det sant at er verdt 53 millioner pund, som Arsenal først krevde. Han spiller viser et veldig høyt nivå og holder god kvalitet på trening, sier Bartomeu, ifølge Independent.

Komplisert handel
Visepresidenten forteller at det var tøffe forhandlinger med Arsenal.

- Overgangen var veldig god. I et marked som er så åpent, er Cesc verdt mye penger. Det var komplisert å få handelen gjort. Forhandlingene var veldig harde, uttaler Bartomeu.

I tillegg til prisen, har Arsenal krav på femti prosent av et eventuelt salgsbeløp, om Barcelona skulle selge Fabregas i fremtiden. De har også en tilbakekjøpsopsjon. Barcelona har gitt opp alle krav når det gjelder ungguttene Miquel Toral og Hector Bellerin, som Arsenal hentet fra Barcelona i sommer.

Kunne blitt solgt for mer
Arsenal-manager Arsene Wenger har innrømmet at Fabregas ble solgt for et redusert beløp, og at en auksjon ville gitt dem mer penger.

- Hvis han var på markedet for alle klubber, ville vi fått mer penger. Men vi fikk et anstendig beløp, sa Wenger for en måned siden.

Han forteller at det er jobben hans og få mest mulig for spillere.

- Selv om man vil at overgangen skal skje så fort som mulig, må man kjempe for sine rettigheter. Hvis Cesc er til salgs, og du kan få til en aksjon mellom Real Madrid, Chelsea og Manchester City, vil du sikkert få mer penger. Men han ville bare gå til Barcelona, forklarer Wenger.

Cesc Fabregas har scoret to mål på to kamper for Barcelona.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken