Barcelona nekter å senke billettprisene for Liverpool-fans før Champions League-semifinalen

TIL SEMIEN: Liverpool er igjen med i kappløpet om Champions League-tittelen.

TIL SEMIEN: Liverpool er igjen med i kappløpet om Champions League-tittelen. Foto: Patricia De Melo Moreira (AFP)

Nå har Anfield-klubben bestemt seg for å ta saken i egne hender.

19.04.19 10:52

Da det ble klart at de to storklubbene skal møtes i Champions League-semifinalen, tok Liverpool kontakt med Barcelona i håp om å få til et samarbeid om billettprisene for bortefansen i de to kampene, skriver Liverpool Echo.

Liverpool og Porto hadde en slik løsning i kvartfinalen, noe som sikret at begge lags supportere kunne reise på bortekamp og støtte laget uten å grave altfor dypt i lommeboken.

Liverpool tar grep

Men Barcelona skal ifølge avisen ha nektet å gå med på et slikt samarbeid.

I stedet satte de prisene til stive 103 pund for billetter i borteseksjonen på Camp Nou. Altså rundt 1100 kroner etter dagens kurs.

En rekke Liverpool-supportere har tatt til sosiale medier og slaktet katalanerne for de høye prisene.

Nå har Liverpool, tydelig irritert på det spanske storklubben, valgt å ta grep på vegne av de 4620 bortesupporterne som får billett til den første semifinalen på spansk jord 1. mai.

Rødtrøyene har nemlig bestemt seg for å kreve samme pris (103 pund) for de Barcelona-supporterne som kommer til Anfield, og bruke inntektene til å subsidiere Liverpool-fansens bortebilletter på Camp Nou.

Tiltaket vil føre til at Liverpool-fansen som reiser til Spania «kun» må ut med 76 pund per billett, skriver Liverpool Echo.

United gjorde det samme

Manchester United skal ha gjort samme grep i kvartfinalen da deres supportere også ble møtt med de stive prisene for det mange mener er Camp Nous dårligste seter.

- Vi mener det er mest logisk at klubber tar det samme for billettene, og jobber videre med UEFA for at det skal bli en mer strukturert prissettingsprosess for kamper i Champions League, uttaler Liverpool i en pressemelding.

Porto hadde i kvartfinalen mot Klopps menn i utgangspunktet bestemt seg for å ta 72 pund for billettene, men etter konstruktive samtaler mellom klubbene skal portugiserne ha gått med på en billettpris på 52 pund for bortefansen.

Noe som førte til at Porto-fansen fikk samme avtale da de kom til Anfield, skriver avisen.

Kampen blir, dyre billetter eller ei, et fotballdrama av dimensjoner mellom to offensivt anlagte lag. Liverpools James Milner er spent på hva som møter rødtrøyene.

- Jeg har møtt Barcelona et par ganger før i gruppespillet uten altfor mye hell. De er et sterkt lag, og det er en tøff plass å komme til. Men jeg tror ikke de har spilt mot så mange lag som oss, sier Milner ifølge Liverpool Echo.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar over at det blir knalltøft å ta seg til Champions League-finalen som spilles 1. juni. Men tyskeren velger å se på det berømte glasset som halvfullt.

- Jeg gleder meg. Nyheten om at det kommer en skikkelig fotballkamp mellom Barcelona og Liverpool er fantastisk, sa Klopp etter onsdagens kamp.

Klopp mener at det er bevis på fremgang at Liverpool for andre år på rad kommer såpass langt i verdens beste klubbturnering. Og særlig én ting beroliger tyskeren før fortsettelsen.

- Vi måtte forsvare oss en del på siste tredjedel av banen i første omgang (mot Porto). Men det er ok, ikke noe problem. Det er det du må gjøre. Den store forskjellen fra tidligere er at det ikke går ut over selvtilliten vår når vi må gjøre det slik. Når vi er under press og må forsvare oss, vet vi at det vil dukke opp sjanser, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

Liverpool åpner med bortekamp mot Barcelona 1. mai. Returen spilles på Anfield 7. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.