Barcelona-presidenten: - Jeg vet hva som vil skje med Matthijs de Ligt i sommer

Barcelona-aktuell: Kaptein Matthijs de Ligt har storspilt for Ajax denne sesongen. 

Barcelona-aktuell: Kaptein Matthijs de Ligt har storspilt for Ajax denne sesongen.  Foto: Mark Kerton (Pa Photos)

Ajax-midtstopperen har imponert ekspertene denne sesongen. Nå hevder ESPN at 19-åringen følger etter Frenkie De Jong til Barcelona.

Ajax har storspilt denne sesongen og bekreftet nok en gang sin kvalitet tirsdag kveld, da de avanserte til semifinalen i Champions League på bekostning av Cristiano Ronaldo og Juventus. 3-2 sammenlagt over to kamper sørget for Amsterdam-klubbens første semifinale i det gjeveste europeiske selskapet siden 1996/1997-sesongen.

Ettertraktede talenter

Som følge av suksess følger det også interesse fra større klubber. Denne gangen er det midtstopper og kaptein Matthijs de Ligt som rapporteres å være på vei ut dørene. ESPN melder nå at Ajax-kapteinen på det nærmeste er klar for Barcelona og at den spanske storklubben har de Ligt «under kontroll».

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu går langt i å bekrefte at de Ligt står på ønskelisten til katalanerne.

- Han er en fantastisk spiller og en god midtstopper. Jeg vet hva som vil skje med han, men det er ikke det riktige tidspunktet å snakke om nå, sier Bartomeu til ESPN.

Barcelona har allerede sikret seg underskriften til Frenkie De Jong og vil gjøre en stor innsats for å forene de to nederlandske stortalentene i den spanske storbyen. En overgangssum på i størrelsesorden 80 millioner euro skal være det Ajax krever for å slippe sin kaptein, ifølge ESPN.

Kryptisk svar på spørsmål om overgang

Ajax-kapteinen ble intervjuet av det spanske TV-programmet El Chiringuito etter tirsdagens triumf over Juventus i kvartfinalen i Champions League. 19-åringen gjorde ingen store forsøk på å dempe overgangsspekulasjonene.

- Jeg vet ikke, svarer de Ligt etterfulgt av et lurt smil og et blunk til reporteren når han blir spurt om det er mulig for han å avslå en overgang til Barcelona.

Kapteinen var i fyr og flamme etter tirsdagens triumf i Torino og la ikke skjul på gleden av å nå semifinalen i det gjeveste europeiske selskap.

-Jeg kan ikke beskrive følelsen vi har i øyeblikket. Det vi har oppnådd er utrolig, vi er et lag fra Nederland og vi viser verden hva vi kan, fortsatte de Ligt til El Chiringuito gjengitt av The Mirror.

Fantastisk sesong

Laget fra den nederlandske hovedstaden har hatt en strålende sesong og er for fullt med i kampen om tre titler. De kjemper om ligagullet i hjemlig serie i kamp med PSV, der målforskjellen skiller i favør Ajax med fire kamper igjen å spille. 5.mai venter cupfinalen mot Willem II og i semifinalen i Champions League skal de opp mot vinneren av Manchester City og Tottenham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.