Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona tåler ingen feilskjær

Gullkampen i La Liga starter i kveld. Barcelona og Real Madrid er bankere i søndagens tippetips.

Sportspills meny søndag
Tippetips: 3,3 millioner i bonuspotten
Oddstips 1: Brann ser sterkest ut
Oddstips 2: Regn med Atletico i år
V5 Bergen: Endelig seier?

Søndagskupongen er satt sammen av oppgjør fra NM i fotball, Adeccoligaen, Dansk Superliga, Premier League, Ligue 1 og Primera Division. En spennende kupong med flere av verdens beste fotballag i aksjon.

Bonuspotten var en Hødd-scoring unna å bli utbetalt i går (eller en Haugesund-scoring mindre), men til slutt klarte ingen 12 rette og nå er potten oppe i 3.300.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Brann - Strømsgodset
NM i fotball, kvartfinale. Ekstraomganger og eventuelt avgjørelse på straffespark ved uavgjort etter ordinær tid+tillegg.

Brann var ikke i sin beste form tidlig i sesongen, men de avanserte i cupen etter 2-1 mot Bjarg, 6-1 mot Florø, 3-0 mot Nest-Sotra, og 3-2 mot Viking etter ekstraomganger. Etter sommeren har Brann fremstått som et bedre lag i våre øyne, de har 7-1-2 på hjemmebane i Tippeligaen og formen er meget god. Hjemmeseier 3-2 mot Haugesund sist helg. Brann ledet 3-0 i Huseklepps come back på Stadion, og Haugesund rakk bare pynte på resultatet.

Austin er solgt, men Brann har klart seg overraskende bra uten ham, og Huseklepp og andre er hentet inn. I dag forteller klubben at et av få usikkerhetsmomenter har løst seg, kaptein Markus Jonsson er blitt bra av en liten skade og kan spille fra start. "Den eneste endringen i Brann-troppen siden forrige kamp er at nykommeren Simen Wangberg er med i troppen, mens Jonas Grønner som spilte cupkamp for juniorlaget på torsdag ikke er med i morgen." Troppen:

Leciejewski, Mohus, Sævarsson, Wangberg, El Fakiri, Haugen, Ojo, Mjelde, Bentley, Huseklepp, Nordkvelle, Jonsson, Larsen, Korcsmár, Askar, Sokolowski, Demir, Barmen.

Det er noen lag som ofte hevder seg i cupen, og Godset er ett av dem. Cupvinneren fra 2010 har denne gangen slått ut Solberg, Gjøvik FF, Notodden og Mjøndalen på veien hit. I Tippeligaen leder de, men gikk på en smell med 0-4 i Tromsø sist helg. 1-1 mot Hønefoss runden før, gjør at Molde og Rosenborg er i ferd med å hente dem inn. Både serien og cupen er viktig med tanke på spill i Europa, noe som er et prioritert mål i Drammen. Derfor tåler de ikke formsvikter som den vi ser konturene av nå.

Aas (f) ble skadet under trening og spiller ikke. Han er likevel med til Bergen. Dette er troppen:

Larsen Kwarasey, Cramer, Hamoud, Sætra, Johansen, Kamara, Nuhu, Vilsvik, Strand, Storflor, Konradsen, Dio, Madsen, Abdi, Keita, Kovacs.

Godset vant 2-1 i Bergen i Tippeligaen 15. april. I dag blir det mye vanskeligere, og utfra det Brann har vist på hjemmebane den siste tiden, mener vi det er exit Godset i cupen nå. De gjorde det svakt i ligaen sist og det er fryktelig tungt å skulle reise seg i en kvartfinale i Bergen mot et Brann i toppform. H i kamp 1.

2. Tromsø - Bodø/Glimt
NM i fotball, kvartfinale. Tromsø viste muskler da de slo Strømsgodset 4-0 på Alfheim i Tippeligaen sist helg. Nå står Gutan med sterke 7-3-0 på egen bane. De har også kjempet seg videre i Europa League, der de møter serbiske Partizan den 23. august og uken etter, i håp om å nå gruppespillet. Det kan de fort klare. Den tredje fronten Gutan kjemper på, er cupen, der de har nådd kveldens kvartfinale ved å eliminere Porsanger, Stjørdals Blink, Tromsdalen og Start. I Kristiansand trengte Gutan straffer for å avansere.

"Alle er friske og raske, unntatt Steffen Nystrøm. Vi har hatt alle på trening denne uka, og det gir mye ekstra energi at alle er på plass", forteller trener Høgmo på klubbens nettside.

Glimt går som vanlig for opprykk i Adeccoligaen, men per i dag er det flere av konkurrentene som ser sterkere ut. Opp til Start er det allerede 10 poeng, Sarpsborg, Sandefjord og Ranheim er også over Glimt på tabellen i øyeblikket. Etter fire strake uavgjort vant Glimt 3-1 hjemme mot bunnlaget Bærum sist helg. Men 2-4-2 på bortebane gir ikke nok poeng. I cupen har Glimt slått ut Tverlandet, Nardo, Alta på straffer og Lillestrøm 4-0 på Aspmyra. Formen er variabel, mange av spillerne sier til media at de ikke er fornøyd med egne og lagets prestasjoner for tiden.

Trener Cato Hansen har hentet tilbake Daniel Berntsen (m) fra Rosenborg, og han ser ut til å gå rett inn i startellever, som venstre indreløper, skriver Avisa Nordland, og han skyver Ndiaye ut på høyresiden. Tommy Knarvik tok plass på høyrekanten til fordel for Ulrik Berglann, fortsetter avisens rapport fra Glimt-treningen. Jim Johansen (a) spilte sin første kamp fra start på lang tid forrige helg.

Det er ventet høy temperatur på tribunen i dette slaget om Nord-Norge, mellom to klubber som i mange år har konkurrert om den nord-norske fotballtronen. Tromsø slo Glimt 3-0 i cupen her i fjor. Vi tror på hjemmeseier i dag også, da Tromsø er sterke hjemme og Glimt må være i svært god form for å få til noe her. Det er de tilsynelatende ikke. H i kamp 2.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

3. Bærum - Strømmen
Adeccoliga. Bærum la på til fire strake tap med 1-3 for Glimt i Bodø forrige runde. Nedrykk ser etter hvert så sannsynlig ut at man kan senke skuldrene og spille for moro skyld. I dag har man kanskje større håp om poeng enn ellers, siden Strømmen er et av to lag man har slått denne sesongen. Bærum tok sin hittil eneste borteseier i Adeccoligaen med 1-2 på Strømmen for en drøy måned siden. På hjemmebane står Bærum med 1-1-6 totalt og baklengsmålene renner inn.

Trener Morten Tandberg måtte stille uten Thomas Finstad, Magnus Ask Mikkelsen , Marius Lundemo og toppscorer Rozhat Shaswari i Bodø. Det har ikke lykkes oss i skrivende stund å finne ut om noen av dem er tilbake her. Ask Mikkelsen er antagelig nærmest en retur.

Strømmen ligger midt på tabellen og formen er middels. Man ble for små i Sarpsborg sist helg og røk 0-4 der, men tok poeng i tre på rad før det. Strømmen står med 2-2-4 på bortebane.

Trener Erland Johnsen har mistet leiesoldaten Colin N'kee tilbake til Godset, men hentet inn den tidligere Levante-spilleren Kim Brandtzæg (a). Marius Amundsen var ute med skade sist, men kan være tilbake her.

Strømmen har et tap å revansjere her, og vi tror de kan klare det. Sjansen for at hjemmelaget starter best og leder til pause igjen, må imidlertid være tilstede. Vi tror på mange mål og lander på en HB-gardering i kamp 3.

4. HamKam - Ranheim
Adeccoliga. HamKam var tilbake i kjent stil borte mot Notodden sist helg og vant 3-0 etter hat-trick av Lehne Olsen. Da hadde de tapte 0-5 for Kongsvinger og 1-4 for Sarpsborg rundene før, og akkurat hva det er som gjør at det svinger så voldsomt i målprotokollen, er vanskelig å si. Mot Kongsvinger var man svært uheldige, mot Notodden scoret man først og så seg aldri tilbake. HamKams 3-2-3 på hjemmebane er ikke blant de beste, men med god poengfangst borte er de blitt en outsider til opprykk.

Hamar Arbeiderblad melder at Christer Jensen tråkket over på trening og muligens er ute. Han startet ikke forrige kamp. Det kan bety samme startellever som mot Notodden.

Ranheim har 2-2-0 siden det hjemmetapet mot Mjøndalen. Sist helg havnet de under hjemme mot Tromsdalen, men snudde til 4-1 etter at motstander ble redusert til ti mann. Forrige bortekamp ble Ranheim det første laget til å ta poeng mot Start i Kristiansand. De har også slått Glimt og Notodden borte, og har sterke 4-3-2 på bortebane.

Rønning (f) var ute og Kråkmo (f) småskadet forrige runde, ingen av dem spilte. Kråkmo er antagelig mer aktuell i dag. Nykommerne fra Rosenborg, Kim Ove Riksvold og Christoffer Aasbak, kan være klare for sine første minutter her, men dette er unge gutter som muligens trenger litt tid på å spille seg inn på laget.

HamKam har variert voldsomt resultatmessig i det siste, men her møter de et av de andre topplagene, et lag de spilte jevnt med i sesongens første møte (1-1). Forrige sesong tok lagene hver sin borteseier. Vi tror hjemmelaget har gode muligheter, men kloke av skade helgarderer vi denne på det store systemet og lar det stå HB i kamp 4 på 96-rekkeren.

5. Mjøndalen - Alta
Adeccoliga. Vi så det ikke komme, det skal vi innrømme, men Mjøndalen har stablet et storlag på bena denne sesongen. Med ny stadion på plass og 5-2-1 på hjemmebane er Bruntrøyene nærmere opprykk enn nedrykk, og de er ubeseiret på sine syv siste. Sist helg spilte de jevnt med Sandefjord i Sandefjord og tok med seg et 1-1-resultat, som vi var inne på i vårt oddstips. Seier over Ull/Kisa og 2-2 mot Notodden i de to siste på Nedre Eiker.

Strange (f) er ute i lengre tid med en alvorlig skade. Adrian Paul (m) varsler at han gir seg med toppfotball,og dermed er han ikke aktuell her, men for Mjøndalen 2 i 3. divisjon ut sesong. Kirkevold (a) returnerer fra suspensjon, og laget er ytterligere styrket av gjenkomsten til Midtgarden (m/a), som slo til med scoring i Sandefjord sist. Arbeidsjernet Gunnarsson (m) er nå reist hjem til Island.

Alta hadde nesten glemt hvordan det var å vinne, da det sist helg ble 3-2 hjemme mot skuffelsen Bryne. Dette var bare sesongens andre seier og 2-7-8 totalt holder ikke til annet enn nedrykk. Som kjent er tre av profilene som var med å berge plassen forrige sesong ute med skader fortsatt. Keeper Jarosinski og spissen Ertsås var gode mot Bryne. Alta har 0-4-4 på bortebane.

De faste på skadelisten, Gauseth, Erlandsen og Ngom, står der fortsatt. Mihkku Måsø og Martin Overvik (f) var tilbake på benken sist, Trond Fredrik Ludvigsen sto over. Lørdag melder Altaposten at de samme 11 som slo Bryne 3-2 trolig starter dagens kamp. Mihkku Måsø og Aleksander Solberg er usikre etter smeller på trening. De to nye finske spillerne Lindberg (f) og Taulo (m) debuterte forrige runde.

Her er Mjøndalen store favoritter. Med sin imponerende hjemmestatistikk er det ikke rart, men vi er litt på vakt for at et styrket Alta kan få et ørlite løft utover høsten. De har knepet ett poeng i halvparten av bortekampene sine, og i håp om litt premier garderer vi for at storfavoritten må nøye seg med ett poeng. HU i kamp 5.

6. AGF - FC Nordsjælland
Dansk Superliga. Aarhus har ikke fått den helt store starten på årets sesong, med 1-2-2 og fem scoringer på de fem første rundene. Legg til exit i Europa League mot Dila Gori, som danskene var ganske så sikre på at de skulle slå, etter en omfattende oppladning til spill i Europa gjennom sommeren, så har sesongen vært skuffende. Det positive er at man er ubeseirede i ligaen hjemme i smilets by. 3-1 mot Brøndby sist man var i aksjon på NRGi Park.

Sorin (f) er tilbake fra skade og erstatter Larsen (f), som sliter med lysken. Dette er troppen:

Rasmussen, Ousager - Pasanen,Eckersley, Jønsson, Sorin, Kure, Kirkeskov - Petersen, Nørregaard, Berg, Akharraz, Scheel, Egbedi, Sloth - Graulund, Jóhannsson, Skhirtladze, Devdariani.

De regjerende ligamestere og Champions League-deltaker FC Nordsjælland har fått en grei start på sesongen. 2-2-1 på de fem første og 5. plass på tabellen. De har scoret nesten tre ganger så mange mål som AGF, mye takket være 6-1 hjemme mot Silkeborg forrige helg. På bortebane har de seier i Horsens, tap mot Midtjylland og 1-1 mot AaB.

Trener Hjulmand forventer en tett og målfattig kamp der taktikk vil avgjøre, og første målet blir veldig viktig. Han stiller med denne troppen, det er lite fravær og firemåls-scorer sist, Joshua John, er med:

Hansen, Okore, Christiansen, Adu, Stokholm, Mtiliga, Beckmann, Nordstrand, Aynaoglu, John, Villadsen, Christensen, Parkhurst, Gundelach, Lorentzen, Runje, Laudrup, Petry.

Nordsjælland tapte 0-1 og spilte 1-1 her i fjor, men er ikke fremmede for å vinne i Århus. Hjulmand disponerer det beste mannskap, og selv om han forventer en vrien kamp tror vi mest på bortelaget. De har vist langt bedre takter, og det frister å gå imot folkerekka her. UB i kamp 6.

7. Manchester City - Southampton
Premier League. Manchester City har gull-laget fra forrige sesong mer eller mindre inntakt, men har ikke forsterket laget i veldig stor grad. Midtbanespiller Jack Rodwell er hentet fra Everton. Manager Mancini mener han ikke har lykkes i overgangsvinduet, ikke hittil hvertfall, og at byrivalen United derfor blir favoritter til gullet. Forrige sesong stoppet City på 18-1-0 hjemme, og det blir nok svært vrient å ta poeng på Etihad denne sesongen også. City slo Chelsea 3-2 i Community Shield-kampen forrige helg og viste at de blir å finne helt i toppen denne gangen også.

Nykommer Rodwell (m) kan miste kampen grunnet en strekk. Det samme gjelder målvakt Hart. Richards (f) og Barry (m) er ute.

Southampton rykket direkte opp fra Championship i sin første sesong etter opprykket fra League One. De var beste hjemmelag, men hadde litt mer beskjedne 10-6-7 på bortebane. Laget er spennende, men neppe sterkt nok til å hevde seg i toppen på øverste nivå. De får ikke akkurat noen myk start med denne bortekampen på Etihad.

Jack Cork (m) er eneste bekreftede fravær hos bortelaget. Noe usikkerhet om Tadanari Lee (a) er klar etter skade.

Det vil være overraskende om ikke hjemmelaget starter sesongen med 3 poeng mot opprykkerne fra sør. H i kamp 7.

Se kampen live på TV 2 Sumo!

8. Bordeaux - Stade Rennes
Ligue 1. Den franske ligaen er én runde gammel, og Bordeaux innledet med 3-2-borteseier mot Evian T-G. Med det forlenget de den sterke sesongavslutning sist, som sikret 5. plass og dermed adgang til Europa League på bekostning av blant annet dagens motstander. Torsdag til uka spiller Bordeaux EL-play-off borte mot serbiske Crvena Zvezda.

Trener Francis Gillot kjører en 3-5-2-formasjon som har gitt mange poeng til Bordeaux. Obraniak og Plasil er viktige brikker på midten, Gouffran er eneste angrepsspiller i toppklasse. Tsjekkeren Plasil var ikke med i premieren, mens Obraniak og Gouffran startet kampen og scoret hvert sitt mål. Troppen er kanskje noe tynn, men med de viktigte på plass kan Bordeaux slå hvem som helst.

Plasil (m) ser ut til å være ute igjen, men han er antaglig eneste fravær.

Rennes innledet med tap 0-1 hjemme for Lyon. Laget ble nummer 7 forrige sesong og hadde da ligaens yngste tropp. Det har de denne gangen også, og foruten Diallo (a) fra Bastia og Alessandrini (m) fra Clermont Foot, er nye tilskudd til laget stort hentet fra egen juniorstall. Samtidig har laget en rutinert midtbanedirigent i Yann M’Vila, til tross for at han ikke er mer enn 22 år.

Kembo-Ekoko (a) fikk se det røde kortet etter en halvtime i premieren og er suspendert her.

Hjemmelaget ser hakket sterkere ut for tiden, og historien forteller at det har gått i H og U mellom disse de siste seongene. Vi tror det er gode sjanser for at hjemmelaget tar minst ett poeng igjen. HU i kamp 8.

9. AC Ajaccio - Paris Saint-Germain
Ligue 1. AC Ajaccio vant åpningskampen sin 1-0 i Nice. Korsikanerne er ikke blant de sterkeste i ligaen og alle poeng tas imot med takk. Dessuten startet laget sesongen med et trekk på 2 poeng, etter en svært uheldig opptreden fra en av lagets supportere forrige sesong. Klubben har ikke handlet i sommer, nye spillere er kommet gratis eller hentet tilbake fra utlån. De har heller ikke solgt noen spillere, men enkelte har blitt frigitt eller hentet tilbake fra lån. Ajaccio har lykkes med å beholde den gode keeperen Ochoa, som mer eller mindre berget plassen på egenhånd forrige sesong. Eduardo (a) scoret mange av lagets mål i fjor, han er fortsatt med og han trengte 11 minutter i premieren for å bli matchvinner.

Mehdi Mostefa (m) er suspendert etter rødt kort i premieren.

Paris Saint-Germain satser stort denne sesongen og er tippet i toppen av mange. Derfor var det litt sjokkartet da de lå under 0-2 til pause hjemme mot Lorient i første runde, men nyervervelsen Zlatan Ibrahimovic (a) scoret to ganger og sikret 2-2 i 2. omgang. Klubben tok sølv forrige sesong og sikret seg plass i Champions League. Når man deretter ruster opp en allerede sterkt stall med typer som Ezequiel Lavezzi fra Napoli, Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic fra Milan og Marco Verratti fra Pescara, er det liten tvil om at denne klubben går for å bli nummer 1 i Frankrike og gjerne vinne Champions League også. Klubbens eiere fra Quatar bader i penger og pumper opp nye millioner av jorden på daglig basis.

Laget trenes av Carlo Ancelotti, som sist trente Chelsea. Ibrahimovic sliter med en liten skade som gjorde at han ikke spilte landskampen for Sverige mot Brasil, men vi blir ikke overrasket om han spiller her. Fraværslisten utgjøres av Sissoko (m), Motta (m), Rabiot (m) og Hoarau (f). Ingen av disse spilte forrige kamp.

Paris SG vant forrige sesongs oppgjør 3-1 og 4-1. Nå er laget rustet opp for nærmere en milliard og skal på papiret slå et lag som Ajaccio. At PSG bare fikk ett poeng i premieren gjør at de må vinne denne, og vi levner dem gode sjanser uavhengig av om Zlatan spiller. B i kamp 9.

10. Real Madrid - Valencia
Primera Division. De regjerende ligamestere starter sesongen med en storkamp. Det knyttes store forvetninger til at Real Madrid skal forsvare ligagullet denne sesong, og eneste utfordrer blir antagelig Barcelona, i år som i fjor og året før det. Valencia klarte 0-0 her forrige sesong, men hadde tapt de fire siste innbyrdes før det.

Real Madrid ser i bunn og grunn like sterke ut som i fjor, med Ronaldo, Higuain og Benzema på topp, en midtbane der man velger mellom Di Maria, Alonso, Kaka, Granero, Özil, Callejon og Khedira, og Diarra og Sahin som jokere, og vi kan ta med forsvaret også: Marcelo, Carvalho, Pepe, Arbeloa, Albiol, Coentrao, Ramos og Varane. Casillas i mål, og det var vel hele laget som tok gullet sist. Mourinho leder laget og går for gull igjen. Sesongens mest omtalte kjøp er Luka Modric (m) fra Tottenham.

Pepe (f) sto over privatlandskampen for Portugal tidligere denne uken men en liten skade, men har trent bra og er ventelig på plass fra start her. Vi får se et toppet Real Madrid.

Valencia tok 3. plassen sist, 30 poeng bak Barcelona og 39 bak Real Madrid, og de er dermed klare for gruppespillet i Champions League. En rekke spillere er kjøpt inn og hentet inn på lån. De mest profilerte er kanskje Pererira (f) fra Sporting CP, Guardado (m) fra La Coruna, Gago (m) og Canales (m) fra Real Madrid og Nelson Valdez (a) fra Rubin Kazan. Samtidig har de solgt blant annet Jordi Alba, som var en bærebjelke sist, Topal og målvakten Moya. Heldigvis har de beholdt goalgetteren Soldado, som nettet 17 i ligaen forrige sesong. Valencia reiser med denne troppen, en sterk tropp:

Diego Alves, Felipe; Barragán, Joao Pereira, Rami, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Mathieu; Albelda, Gago, Parejo, Tino Costa, Feghouli, Pablo, Piatti, Guardado; Viera, Jonas, Valdez, Soldado.

Real Madrid har bøttet inn mål i treningskampene, i kjent stil, og med det laget de stiller her skal selv Valencia få slite. Dette er den sannsynlige nummer 1 eller 2 mot nummer 3, 4 eller 5, men forskjellen er nok igjen større enn antall hak på tabellen kan tilsi. H i kamp 10.

11. Athletic Bilbao - Real Betis
Primera Division. AC Bilbao ble nummer 10 i La Liga sist, men som tapende cupfinalister er de kvalifisert for Europa League, turneringen der de også var tapende finalister forrige sesong. AC Bilbao er tradisjonelt sterke hjemme i Baskerland, og har de siste årene bevist at de mestrer å kjempe på flere fronter med sterke prestasjoner i Europa og ligaen samtidig.

Uten å gå gjennom full transferliste tar vi med det mest interessante, som dessverre for Bilbao er negativt. Fernando Llorente (a) har ikke signert ny kontrakt. Han scoret 17 mål for klubben forrige sesong og ble toppscorer til tross for at han sto over en del kamper. Han kan være på vei bort etter 236 kamper og 90 mål for baskerne. Et par andre sentrale spillere skal ha vurdert å bytte klubb, blant annet er Javi Martinez muligens på vei til Bayern München, og det hele virker litt uvisst i øyeblikket. Dog har Bilbao en bred stall, og unge Ismael López (a) er hentet inn og skal ha funnet seg godt til rette med spillestilen. Kanskje vil unge Iker Muniain (m/a) blomstre enda mer i tomrommet etter Llorente.

I dag er Muniain (a) usikker, trolig spiller han ikke. Amorebieta (f) og Aurtenetxe (f) er ute med skader.

Real Betis var tilbake i det gode selskap forrige sesong og det endte med en 13. plass. Man fikk mye ros for å spille offensivt og dristig, og det ble et briste-eller-bære preg på en del av kampene, spesielt hjemme i Sevilla. Høydepunktene var flere, blant annet slo de dagens motstander 3-2 i Bilbao og 2-1 hjemme, og de slo storebror Sevilla 2-1. Liten aktivitet i overgangsvinduet, men vi noterer unge Joel Campbell (a) fra Arsenal inn på lån, og tidligere lånespiller Paulao (f) kjøpt fra Saint-Etienne. På topp stiller de med goalgetteren Rubén Castro for tredje sesong på rad.

Nykommer Joel Campbell er klar for innsats etter landskamp for Costa Rica tidligere i uka. Eneste mulige fravær skal være Mario (f).

Vi hadde nok tippet hjemmeseier i denne forrige sesong, men det ble borteseier 3-2. Nå er dette helt åpent, hjemmelaget er i en turbulent situasjon, og selv om troppen er bred mangler antagelig tre-fire av de mest toneangivende spillerne her. Når Bilbao likevel er favoritter med over 50 prosent på folkerekka, markerer vi gladelig HUB i kamp 11, med berettiget håp om en overraskelse.

12. Barcelona - Real Sociedad
Primera Division. Den største endringen hos Barcelona er at suksess-trener Pep Guardiola har gitt seg og overlatt ansvaret til Tito Vilanova. Han er tidligere assistenttrener og kjenner laget og Guardiolas metoder godt. Spørsmålet blir likevel om han klarer å lede laget tilbake på den spanske tronen etter at rivalene Real Madrid tok gullet sist. På spillersiden er venstreback Jordi Alba fra Valencia foreløpig det eneste store tilskuddet. Ellers er laget i bunn og grunn det samme, ingen stjerner er solgt og nå er David Villa (a) snart tilbake fra benbrudd. Keitas kontrakt er utgått og den rutinerte midtbanespilleren avslutter karrieren i Kina, ser det ut til.

Det blir ganske sikkert et toppet Barcelona vi får se i premieren. DOg uten Cuenca (a) og Abidal (f), ser det ut til.

Real Sociedad har en 12. plass fra forrige sesong å forsvare. De tapte bare 4 hjemmekamper, men hadde svake 3-5-11 på bortebane sist. På Nou Camp tapte de ikke mer enn 1-2, etter at Carlos Vela scoret, spissen de lånte fra Arsenal og som leverte 12 scoringer på 35 kamper sist. I sommer åpnet Sociedad lommeboka og kjøpte meksikaneren fra Arsenal. Sammen med Imanol Agirretxe danner han et spisspar som kan bli vanskelige å stoppe.

Få skader hos bortelaget også. Martinez (f) og muligens Zurutuza (m) later til å være eneste fravær.

Ny sesong og ny trener for Barcelona, som går for gull både i Primera Division og Champions League. De har ikke råd til mange feilskjær, og absolutt ikke i premieren på Camp Nou. Med den spillerstallen de disponerer, er det vanskelig å komme utenom H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.08.2012 16:55
1. Brann - Strømsgodset H
2. Tromsø - Bodø/Glimt H
3. Bærum - Strømmen H B
4. HamKam - Ranheim H B
5. Mjøndalen - Alta H U
6. AGF - FC Nordsjælland U B
7. Manchester City - Southampton H
8. Bordeaux - Stade Rennes H U
9. AC Ajaccio - Paris Saint-Ger B
10. Real Madrid - Valencia H
11. Athletic Bilbao - Real Betis H U B
12. Barcelona - Real Sociedad H

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.08.2012 16:55
1. Brann - Strømsgodset H
2. Tromsø - Bodø/Glimt H
3. Bærum - Strømmen H U B
4. HamKam - Ranheim H U B
5. Mjøndalen - Alta H U
6. AGF - FC Nordsjælland H U B
7. Manchester City - Southampton H
8. Bordeaux - Stade Rennes H U B
9. AC Ajaccio - Paris Saint-Ger B
10. Real Madrid - Valencia H
11. Athletic Bilbao - Real Betis H U B
12. Barcelona - Real Sociedad H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill