Før presentasjonen av trener Ronald Koeman onsdag, advarte Barcelona-president Josep Maria Bartomeu igjen om drastiske tiltak i klubben, og at disse kommer til å ramme en del etablerte spillere i stallen.

Barça-toppen lover likevel en verdig avskjed for dem som må forlate Camp Nou.

I et intervju med Barcelonas egen TV-kanal gikk klubbpresidenten dypere inn på den tidligere uttalelsen om «en stor overhaling og omstrukturering» i klubben etter 2-8-ydmykelsen mot Bayern München.

Les også: Koronatrøbbel for Premier League: Tolv klubber rammet

Koeman og Ramón Planes har allerede tatt over jobbene til sparkede Quique Setién og Éric Abidal. Men vel så interessant er hva som skjer med spillertroppen.

Det er liten tvil om at Barcelona er nødt til å kutte ned på utgiftene. Samtidig har mange spillere på over 30 år lukrative kontrakter som varer minst en sesong til.

Kun sju «fredes»

Bartomeu ramset opp en liste på bare sju spillere klubben ikke akter å selge: Lionel Messi (33), Marc-André ter Stegen (28), Frenkie de Jong (23), Nélson Semedo (26), Clément Lenglet (25), Antoine Griezmann (29) og Ousmane Dembélé (23).

Les også: - Norsk landslagsspiller kobles til storklubb

Med i oppramsingen var altså ikke mangeårige Barça-slitere som Gerard Piqué (33), Sergio Busquets (32), Jordi Alba (31), Luis Suárez (33) eller Ivan Rakitić (32).

- Det er spillere som har sett sine beste dager i klubben og har vært en del av klubbens beste år. De har vunnet mange titler og oppnådd mye, sier Bartomeu og tilføyer:

- En del av de avgjørelsene er allerede tatt av andre, og noen kommer til å bli gjort av nye folk. Spillerne kommer ikke til å bli rådført angående dette. Det er veldig viktig å lytte til meninger, men treneren og den tekniske direktøren skal bestemme dette sammen.

Følg sommerens overgangsrykter direkte her!

Les også: Man. United-helt mistet lappen - for sjette gang

Koemans valg

De to med siste ord angående spillerne som ikke «fredes» er altså Koeman og Planes.

Bartomeu avslørte også at Barcelona fortsatt forsøker å sikre seg Inter-spissen Lautaro Martínez.

Samtidig erkjente han at det blir «umulig» å hente tilbake Neymar til Camp Nou. Dette fordi Champions League-finalist Paris Saint-Germain ikke er interessert i å selge den brasilianske superstjernen.