RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Barcelona vinner klart

Med stjernene på plass sikrer de et godt utgangspunkt før returkampen. Her er dagens oddstips.

Det er mange kamper fra innledende runder i NM i fotball på langoddsen denne onsdagen. Her settes det odds før lunsjtider, og det kan nok komme en del spennende her.

Det spilles også håndball, ishockey, Champions League og skotsk Premier League, og vi anbefaler en Champions League-dobbel.

Barcelona - Shakhtar Donetsk
Champions League, kvartfinale, det skal spilles returkamp. Det ble spennende for Barcelona mot Arsenal forrige runde. De spilte offensivt på bortebane og fikk ledermålet, men Arsenal kvernet på og snudde til 2-1 seier mot slutten. Hjemme på Camp Nou avgjorde Barcelona, slik de pleier, og gikk videre med 4-3 sammenlagt. Å slå Barcelona på hjemmebane denne sesongen er nesten umulig, og selv om et lag som Hercules klarte det, har lag av Shakthars kaliber gått på store tap her. Barcelona vant 1-0 borte mot gode Villarreal på lørdag, med noe redusert lag. Maxwell og Puyol var ute med skader da, og står antagelig over igjen. Pedro skal være på bedringens vei og kan bli å se i dag, Bojan skal også være bra og er klar for nye innhopp.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Iniesta, Mascherano, Xavi; Pedro, Messi, Villa.

Shakthar Donetsk har etter hvert mye erfaring, og god erfaring, med spill i Europa. De vinner det aller meste og leder klart hjemme i Ukraina, dog ble det tap 0-1 borte mot Karpaty Lviv for noen uker siden. De knuste Roma 6-2 sammenlagt i sin 1/8-finale. De har radet opp seire i Champions League, men gikk på en smell 1-5 i bortekampen mot Arsenal i gruppespillet. De vant likevel gruppe H foran Arsenal.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Hubschman, Mkhitaryan; Costa, Jadson, Willian; Luiz Adriano.

Innbyrdes oppgjør:

28.08.2009 Barcelona - Shakhtar Donetsk 0 - 0 (nøytral bane)
09.12.2008 Barcelona - Shakhtar Donetsk 2 - 3
01.10.2008 Shakhtar Donetsk - Barcelona 1 - 2

Bortlaget har vært gode mot Barcelona tidligere. De spiller en offensiv type fotball, og legger seg kanskje ikke bakpå fra start, slik mange andre har gjort på Camp Nou (og likevel tapt). Vi tror uansett Barcelona er enda bedre i dag enn for to - tre år siden, og siden returkampen kan bli tøff bør Barcelona sikre seg et godt utgangspunkt nå, en seier mot null, så de har kontroll før returen. Sjansen for en hjemmeseier med to mål eller mer må være til stede, slik Barcelona vanligvis spiller på hjemmebane. En klar H til 1,55 spilles.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Chelsea - Manchester United under 2,5 mål
Champions League, kvartfinale, det skal spilles returkamp. Chelsea ble ikke satt på de helt store prøvene av FC København i forrige runde og tok seg greit videre etter 2-0 i Parken og en litt kjedelig 0-0 kamp på Stamford Bridge. Så fikk de Premier League-rivalen Manchester United i denne kvartfinalen, en langt tøffere oppgave, og Chelsea må sikre seg et godt utgangspunkt på hjemmebane, for returkampen blir antagelig vrien. Det ble bare 1-1 borte mot Stoke på lørdag, men i mars har man slått begge Manchester-lagene på hjemmebane, United røk 1-2 her 1. mars.

Chelsea skal ikke noen nye problemer med mannskapet. David Luiz får ikke spille for Chelsea i Champions League og erstattes trolig av Ivanovic. På topp står det mellom Torres, Drogba, Anelka og Kalou, og manager Ancelotti har ikke kommet med noen endelig startoppstilling i skrivende stund, men et par engelske medier mener å vite at Torres skal får sjansen i dag. Uansett stiller Chelsea sterkt i dag, da bare Benayoun og Alex er på skadelisten, og til og med disse to skal være på vei tilbake nå.

Manchester United kom hit etter 0-0 i Marseille og 2-1 i returkampen. Det var ikke noe overlegent avansement, og United levde tidvis farlig mot franskmennene, men knep avansementet slik mange hadde forventet. Lørdag snudde de 0-2 til 4-2 borteseier mot West Ham, etter hat-trick av Rooney, og de har nå 5-8-3 på bortebane i Premier League. I første omgang mot West Ham viste United hvor svake de kan være når de senker skuldrene ett hakk for mye. Bortekamper ble tapt mot dagens motstander og Liverpool i mars.

Ferdinand og Anderson var tilbake på trening for United på mandag, og det ser bra ut med troppen. Rooney var god i 2. omgang mot West Ham, nå er det mye snakk om at han bannet for mye og for høyt av glede etter å ha scoret, og risikerer å bli suspendert. Det skal ikke ha noe å si for hans deltagelse i dag. Darren Fletcher, John O'Shea, Rafael, Wes Brown skal da være de eneste som muligens står over med skader.

Chelsea har 5-5-0 mot Manchester United i de ti siste på Stamford Bridge. Chelsea har nok et lite mentalt overtak i at de vant tilsvarende oppgjør ganske nylig. Vi gjør oss tanker om at dette kan bli en ganske målfattig affære, for kanskje er 0-0 et greit resultat for Ferguson og Manchester United før returen. Ser vi på statistikk fra engelsk cup og serie, finner 8 kamper over 2,5 mål og 12 under. Ved disse anledningene sto det gjerne poeng på spill eller det var vinn-eller-forsvinn, nå spilles det returkamp og vi mener det øker sjansen for en målfattig affære, da det er uhyre viktig for hjemmelaget å unngå baklengsmål (siden bortemål teller dobbelt) mens bortelaget lever godt med 0-0 og 1-1.

Vi spiller under 2,5 mål i kampen til odds 1,50. Dette gir oss en dobbel til 2,33 og vi nøyer oss med det i dag. Vi setter 100 kroner på denne, spillefristen er klokken 20.40. Chelsea - Manchester United vises på Viasat 4.

79. Chelsea - Man Utd - o/u 2,5 mål 1,95 1,50
81. Barcelona - Shakhtar D. (0-1) 1,55 3,75 3,75

Total odds 2,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere