Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona ydmyket av Bayern München - stjernestopper slaktes: - En av de største gåtene for meg

Barcelonas Eric Garcia imponerte ikke TV 2s ekspert i Champions League-premieren.

BARCELONA-BAYERN MÜNCHEN 0-3:

Den tyske mesteren hadde få problemer med å beseire et tamt Barcelona-lag på Camp Nou tirsdag kveld. Scoringer av Thomas Müller og Robert Lewandowski ga Julian Nagelsmann en perfekt start i gruppe E i Champions League.

Bayern-veteran Müller sendte tyskerne i ledelsen etter en drøy halvtime. Et skudd fra distanse gikk via en noe passiv Eric Garcia og inn bak Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet.

Innsatsen til katalanernes nye stjernestopper fikk TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller til å ta i bruk kraftige ord.

- Det er mulig å gjøre seg litt større der eller? Han er forsvarsspiller og gjør det der. Hva er det der for noe? Han gjør jo absolutt ingenting for å hindre den scoringen der - merkelig, sier Stamsø Møller.

Les også

Veland reagerer på Koemans uttalelser: - Det er en absurd ting å si

Garcia ble hentet tilbake til Barcelona etter at kontrakten hans med Manchester City gikk ut i sommer. 20-åringen var høyt verdsatt av Pep Guardiola i Premier League-klubben, men valgte å signere en femårskontrakt med La Liga-klubben og vende snuten tilbake til Spania.

Det skjønner TV 2s ekspert lite av.

- Jeg har slitt med å skjønne hva storheten til Eric Garcia er. Det er en av de største gåtene for meg, hvorfor alle managere velger å bruke ham. Jeg har til gode å se at han er en god forsvarsspiller, lyder den ærlige dommen fra Stamsø Møller.

Ti minutter ut i den andre omgangen doblet Lewandowski ledelsen etter et stolpeskudd fra Jamal Musiala. Polakken var først frempå returen og knottet ballen i det åpne målet.

Les også: Sterke reaksjoner etter Manchester United-fiasko: - Forferdelig

Barcelona skapte svært lite i oppgjøret og så til tider svært resignerte ut i sin første europeiske kamp etter at Lionel Messi forlot klubben. Utover i andre omgang sendte manager Ronald Koeman flere unggutter på banen.

Like før slutt punkterte Lewandowski kampen med sin andre scoring for dagen og sørget for et ydmykende tremålstap for Barcelona.

For akkurat 13 måneder siden ble Barcelona ydmyket og slått 8-2 av Bayern i mesterligaens kvartfinale i Lisboa, da Bayern var på vei mot sin sjette tittel i verdens gjeveste klubbturnering.