Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelonas super-trekløver sørget for at Roma falt

TREKLØVER: Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez hadde en finger med i spillet på alle av Barcelonas mål når de kjørte over Roma på hjemmebane i Champions League.
TREKLØVER: Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez hadde en finger med i spillet på alle av Barcelonas mål når de kjørte over Roma på hjemmebane i Champions League. Foto: Albert Gea (Reuters)
Sist oppdatert:
Lekte seg med gjestene fra Italias hovedstad.

BARCELONA-ROMA 6-1

De regjerende Champions League-mesterne Barcelona tok imot Roma til dyst i gruppe E, vel vitende om at de allerede hadde kvalifisert seg til åttendelsfinalen, etter at BATE Borisov og Bayer Leverkusen spilte 1-1 tidligere tirsdag kveld.

Barcelona kontrollerte banespillet tidlig i omgangen, men Edin Dzeko burde ha gitt bortelaget ledelsen da han kom alene med keeper, etter å blitt spilt igjennom av Radja Nainggolan. Den bosniske spissen valgte å heade ballen, som seilet over Marc-André ter Stegens mål.

Trekløveret tar over

Derifra og ut skulle absolutt alt handle om Barcelona.

I det 15.minutt ble Dani Alves spilt igjennom på lekkert vis av Neymar, og istedenfor å avslutte selv, la han ballen over til Luis Suárez som enkelt kunne gjøre 1-0.

Kun tre minutter senere var det duket for litt magi mellom Neymar, Suárez og Lionel Messi. Noen lekre en-touch-pasninger mellom de tre sørget for at de skar gjennom Roma-forsvaret som en varm kniv i smør. Og Messi kunne til slutt enkelt vippe ballen over Roma-keeper Wojciech Szczesny. 2-0.

Resten av første omgang tilhørte Barcelona som til tider lekte seg med Roma. Gjestene fra den italienske hovedstaden ble løpende imellom og fikk sjeldent låne ballen av de regjerende mesterne.

Like før pause skulle kampens tredje scoring komme. Etter at Neymar hadde sendt Miralem Pjanic i pølsebua med noen lekre kroppsfinter, fikk Roma klarert innlegget hans. Dessverre for gjestene gikk ikke det lengre enn Luis Suárez som hamret ballen i mål på hel volley. Hjemmelaget gikk til pause med 3-0.

PlayStation-fotball

Som i første omgang startet Roma friskt, og mot spillets gang ble Ter Stegen presset til en redning etter at Iago Falqué fant seg selv i en èn-mot-èn-situasjon med den tyske målvakten.

Deretter sa Barcelona takk og farvel, og trekløveret Messi, Neymar og Suárez kombinerte igjen. Ballen endte til slutt opp hos midtstopper Gerard Piqué som enkelt satte 4-0 i det 55.minutt. Det kjappe pasningsspillet mellom Barcelonas angripere virket til tider umenneskelig, og kun noe man ser i et TV-spill.

Etter timen fant Lionel Messi ut at det hadde gått litt for lenge siden han hadde scoret. Nok en gang fant Neymar, Suárez og Messi hverandre. Neymar til Suárez som prøvde et skudd som Messi senere fikk styrt på mål. Han tvang frem en fin redning av Szczesny før han selv dyttet returen i mål.

Straffemissene

For Romas del virket ting mye mer positivt da de sendte innpå argentineren Juan Manuel Iturbe. Angriperen som har blitt sammenlignet med Lionel Messi, skapte ofte kaos i Barcelona-forsvaret, men fikk aldri lønn for strevet.

I det 76. minutt gikk fintene litt for fort for Roma-forsvaret, og Neymar ble tildelt straffespark. Det tok brasilianeren selv, men ble stoppet av Szczesny. Først på returen var innbytter Adriano, som hamret ballen i nettaket, og ga hjemmelaget 6-0.

Roma skulle få sin sjanse fra 11-meteren kun minutter etterpå da Edin Dzeko falt noe enkelt inne i Barcelonas boks. Marc-André ter Stegen viste at Barcelona har matchvinnere i begge ender, ved å redde forsøket fra Romas nummer ni.

Men Dzeko skulle til slutt få et trøstemål for Roma. Det absolutt siste som skjedde i kampen, var at Lucas Digne svingte inn et innlegg, i det 91. minuttet, og Dzeko headet inn 6-1.

Seieren betyr at Barcelona er klare for åttendelsfinale som gruppevinnere, mens Roma kniver om den andreplassen med Bayer Leverkusen.

Her kan du se sammendrag av Barcelona - Roma:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!