Høydepunktet for de norske hopperne denne sesongen er selvfølgelig VM på hjemmebane i Oslo i februar og mars.

Og etter fjorårets meget svake sesong har våre hopphåp så langt vist lovende takter denne sesongen. Under kvalifiseringen i Kuusamo var Tom Hilde den som hoppet lengst, og under selve verdenscuprennet søndag svevde Johann Remen Evensen ned til en sterk fjerdeplass, etter å ha bli vraket til laghoppingen.

Bardal best
Tirsdag kveld var hopperne på ny i aksjon, under kvalifiseringen til verdenscuprennet i Kuopio som går av stabelen onsdag.

Og igjen var det nordmenn som imponerte med innsatsen fra hoppkanten. Anders Bardal hoppet totalt sett best av alle de som ikke var forhåndskvalifisert med sine 124 meter i kvalifiseringen.

Den eneste som svevde lenger enn 28-åringen var slovenske Peter Prevc, som landet 125 meter ned i Kuopio-bakken. Sloveneren fikk imidlertid poengtrekk på grunn av vindforholdene.

Seks klare
Bjørn Einar Romøren hoppet 116,5 meter og ble nummer 13, mens Andreas Stjernen fikk 106 meter og ble nummer 37.

Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen, og Tom Hilde var alle forhåndskvalifisert til rennet onsdag. Dermed er totalt seks norske hoppere klare for årets andre verdenscuprenn i hopp.

En av de siste sesongers store stjerner, østerrikske Gregor Schlierenzauer, viste igjen at storformen denne sesongen lar vente på seg, og måtte ta til takke med 116,5 meter i kvaliken.

Sjekk siste sportsnytt her!