Bardal best av nordmennene

Foto: Reuters / Scanpix

Men en annen imponerte enda mer.

25.01.13 18:58

VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): Forventningene var store til om det ville bli ny verdensrekord allerede i kvalifiseringen til verdenscuprennet i Vikersund-bakken.

Lav fart gjorde imidlertid at Johan Remen Evensen svev på 246,5 meter aldri var truet.

Best av nordmennene var Anders Bardal som hoppet 223 meter, i det som ble en forholdsvis tam kvalifisering.

- Jeg er ganske fornøyd, altså, og har hatt en jevn stigning i hoppene mine her så langt, sier Bardal i et intervju med NRK.

Til tross for at det ble hoppet 226,5 meter av lengstemann Gregor Schlierenzauer, var ikke Espen Bredesen fornøyd med lengdene.

- Dessverre har vi en kjedelig jury, som ikke vil ha lange hopp i dag. Men jeg satser på at de gjør annerledes i morgen, sa Espen Bredesen da siste mann hadde satt utfor.

Av nordmennene som måtte kvalifisere seg til morgendagens renn, hoppet Anders Jacobsen 194,5 meter, mens Andreas Stjernen overrasket og landet på imponerende 220 meter.

Jacobsen er sett på som en av favorittene før lørdagens renn, men slet med å finne seg til rette i verdens største hoppbakke fredag. På treningen endte han langt oppe i bakken.

- På de to første hoppene så prøver jeg maks, men det går ikke. Jeg tenker at det er bedre å gi alt enn og kjøre tre safe hopp. Hoppet i kvalifiseringen er trygt, men helt greit, sier Jacobsen til Nettavisen.

Anders Fannemel og Rune Velta var i likhet med Anders Bardal forhåndskvalifiserte, og hoppet henholdsvis 194 og 205 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.