Gå til sidens hovedinnhold

- Bardal en av tre favoritter

Tysklands landslagssjef håper at Severin Freund kan utfordre Anders Bardal og de to andre hoppuke-favorittene.

Tyskland har ikke vunnet hoppuken sammenlagt siden Sven Hannawald gikk til topps i 2002.

Landslagssjef Werner Schuster mener tyskerne har en realistisk vinnersjanse i 62. tysk-østerrikske hoppuken, men holder blant annet Anders Bardal som større favoritt enn sin egen Severin Freund.

- Ti hoppere kan vinne
- Det er vel rundt ti hoppere som kan vinne sammenlagt. Det er kjente navn som kommer ut av buskene og som mobiliserer for fullt. De tre favorittene er Kamil Stoch (Polen), Anders Bardal (Norge) og Gregor Schlierenzauer (Østerrike), sier Schuster ifølge DPA.

Den tidligere storhopperen Martin Schmitt er langt unna gammel klasse. I Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen hopper veteranen i nasjonal kvote.

Freund blir dermed tyskernes fremste håp i sammendraget.

- Severin Freund er den fjerde jeg vil trekke fram. Til tross for enorm konkurranse, kan vi klare å vinne, sier Schuster.

Ingvaldsen øvde på tale
Hoppukedebutant Ole Marius Ingvaldsen (28) brukte julen til å øve på nyttårstalen han må holde i Garmisch-Partenkirchen.

Før jul leverte han såpass i hoppbakken at han ble funnet god nok til å representere Norge i hoppuken. Det er en relativt rutinert hoppukedebutant. Ingvaldsen har lenge vært blant de ti-tolv beste hopperne i Norge, men aldri helt fått sjansen blant de aller beste internasjonalt før denne sesongen.

- Dette er noe jeg har jobbet lenge for å klare. Jeg har vært bedre enn noen gang på trening, men slitt med å få det ut i renn.

Under lørdagens verdenscup i sveitsiske Engelberg ble det karrierebeste med niendeplass for hopperen fra Steinkjer.

- Jeg håper at det ble et lite vendepunkt. Nå gleder jeg meg til å komme til Oberstdorf og det som etter hvert er blitt min favorittbakke, sa nordtrønderen.

Kvalifiseringen til hoppukens åpningsrenn i Oberstdorf går av stabelen førstkommende lørdag. (©NTB)

Kommentarer til denne saken