Gå til sidens hovedinnhold

Bardal felt av ny regel

Anders Bardal hadde ikke samme flyten som lørdag.

Steinkjer-hopperen var bare 0,5 poeng unna en pallplass. Rennet ble vunnet av sloveneren Matjaz Pungertar med landsmannen Jernej Damjan på annenplass.

Pungertar hadde 272,2 poeng etter hopp på 133 og 136 meter. Damjan havnet 1,7 poeng bak etter 131 og 136 meter. Bardal hadde 131 og 132 meter i sine svev, og han var 4,1 poeng bak vinneren.

Bardal vant lørdag og hadde vunnet søndag hvis Det internasjonale skiforbundet (FIS) ikke hadde endret regelen om kompensasjonen av å gå ned en avsats.

- Jeg kunne ikke slippe Anders fra samme fart som de andre i 2. omgang, og tok han ned en bom. Han kunne landet på sletta. Dette var først og fremst en sikkerhetsvurdering, fortalte landslagstrener Alexander Stöckl.

Søndagens renn måtte utsettes i flere timer på grunn av utfordrende vindforhold.

Ny regel
I annen omgang hoppet Bardal 132 meter, men klarte ikke å hoppe 95 prosent av bakkestørrelsen, som var en meter lenger (133 meter). Dermed fikk han ikke med seg kompensasjonen en lavere avsats gir. Hvis Bardal hadde hoppet 133 meter, ville han ha vunnet rennet. Marginene var små i søndagens renn i Kasakhstan.

- Anders misser også litt i sitt finalehopp, men var likevel bare 4,1 poeng fra seieren. Det var utrolig tett, men jeg kunne ikke gamble med Anders. Hastigheten på hoppet var på 97-98 km/t, og han kunne landet tungt om han hadde truffet på hoppkanten, sier Stöckl.

Bedre lag innsats
Ellers var Stöckl meget godt fornøyd med laginnsatsen. Rune Velta hopper bedre enn på lenge, og Andreas Stjernen begynner å vise gode takter igjen etter å ha slitt så langt i sesongoppkjøringen.

Etter ti av tolv renn i årets sommer Grand Prix er Damjan i ledelsen foran tyske Andreas Wellinger. Sistnevnte har ikke deltatt i de seks siste rennene. Her er Bardal oppe på tredjeplassen.

Rune Velta har også vist stigende form. Han endte på 8.-plass i søndagens renn etter hopp på 129 og 133,5 meter

Slik gikk det med de øvrige norske hopperne: 17) Andreas Stjernen (129-128), 19) Tom Hilde (126-131).

Kim Rene Elverum Sorsell (126,5) og Anders Fannemel (122) måtte nøye seg med ett hopp og endte på henholdsvis 38.- og 40.-plass. (©NTB)

Kommentarer til denne saken