Gå til sidens hovedinnhold

Bardal har ikke gitt opp

- Det går an å håpe, sier den norske hopperen.

Hele 34,9 poeng skiller opp til sammenlagtleder Thomas Diethart. Anders Bardal tror det kan være mulig å ta igjen den østerrikske hoppukesensasjonen.

Unggutten Diethart (21) har kommet inn på det sterke østerrikske landslaget via god hopping i kontinentalcupen og i Engelberg. Etter to av fire renn i hoppuken leder Diethart sensasjonelt med 11,5 poeng ned til landsmannen Thomas Morgenstern.

Før hoppuken snakket de færreste om Diethart. Nå er spørsmålet om han takler presset i Bergiselbakken fredag (kval) og lørdag (renn).

- Han ser veldig rolig og sterk ut. Det går an å håpe at det kommer noen bommerter utover, sier Bardal til NTB om den østerrikske hoppukesensasjonen.

Krevende for Diethart
Steinkjer-hopperen må kutte mye av avstanden opp til Diethart allerede i Innsbruck lørdag.

- I utgangspunktet er det litt for mye bak, men jeg skal gjøre unna de siste rennene og gjøre så godt jeg kan, og så får vi summere opp i Bischofshofen. Det er fortsatt mye å hoppe for, sier Bardal.

Han får støtte av landslagssjef Alexander Stöckl, som tidligere har trent Diethart. En hel hoppnasjon vil heie fram unggutten i helgen.

- Kan Bardal ta igjen Diethart?

- Jeg går ut ifra det. Selvfølgelig er det vanskelig. 34,9 poeng høres mye ut, men så langt har Anders vært den mest solide hopperen i verdenscupen siden starten i Klingenthal. Det er fullt mulig om de andre blir litt stresset av publikum, spesielt her i Innsbruck hvor det er høy lyd og topp stemning. Det er nok en litt mer krevende situasjon for Diethart, som er med for første gang og kommer hit som leder, og det er en tøff situasjon å være i, sier Stöckl.

Venter på første seier
Før den 62. tysk-østerrikske hoppuken sa Bardal at han hadde mål om en pallplass sammenlagt. Det er absolutt mulig. 21,9 poeng skiller opp til treer Simon Ammann når fire av åtte hopp er unnagjort.

- Pallen er innen rekkevidde. Jeg kan ikke bruke så mye energi og tenke på det, men må heller gjøre jobben i bakken. Det handler om å slippe seg løs. Jeg liker meg godt i bakken her i Innsbruck.

Han har aldri vunnet i Bergisel, ei heller tatt enkeltseirer i hoppuken.

- Når kommer din første enkeltseier?

- Vi får se. Det er håpløst å si, men jeg skal gjøre så godt jeg kan i de to siste rennene. For meg er det viktigst å levere jevnt i toppen. Gjør du det lenge, kommer seieren etter hvert. Jeg skal ikke stresse fram noe, sier Bardal foran fredagens kvalifisering. (©NTB)

Kommentarer til denne saken