Gå til sidens hovedinnhold

- Bardal kan vinne hoppuka

Anders Bardal tok sin andre verdenscupseier i karrieren i Engelberg, og seiler opp som en av de store favorittene til hoppuka.

Det var knyttet store forventninger til de norske hopperne før lørdagens verdenscuprenn i Engelberg, etter den flotte innsatsen i Harrachov forrige helg.

Det norske laget vant blant annet lagkonkurransen, og mange var spente på om nordmennene kunne følge opp den fine innsatsen i det individuelle rennet i sveitsiske Engelberg lørdag.

Og de norske hopperne skuffet ikke - Anders Bardal hoppet nemlig ned til sin andre verdenscupseier i karrieren etter to solide hopp lørdag ettermiddag.

Hilde tilbake i toppen
Gledelig var det også å se Tom Hilde tilbake i toppen.

Hilde hoppet med nye ski for anledningen og leverte ett meget godt hopp på 133m i første omgang.

Anders Bardal fulgte sin lagkamerat og klemte til med 130,5m, men gikk forbi Hilde med ekstra vindpoeng.

Det var kun østerrikske Gregor Schlierenzauer som var bedre enn de to nordmennene i første omgang. Østerrikeren hoppet 131,5 meter og tok ledelsen.

De andre norske hopperne skuffet
Vegard Haukøe-Sklett har etablert seg på det norske laget denne sesongen med flere gode plasseringer. Lørdag var han ikke like god, men ble likevel én av tre nordmenn som klarte å ta seg videre til andreomgangen, etter et hopp på 121,5 meter.

Bjørn Einar Romøren viste gamle takter i Harrachov forrige helg og hoppet 125 meter i lørdagens renn i Engelberg, men fikk minus poeng pågrunn av gode vindforhold og måtte dermed se finaleomgangen fra tribunen.

Romøren fikk selskap av lagkamerat Ole Marius Ingvaldsen som også hoppet for dårlig i første omgang.

Lengst i andreomgang
I andreomgangen hoppet Hilde igjen godt med et hopp på 128m, men det holdt kun til en femteplass. Likevel må nordmannen være fornøyd etter å ha hatt en noe rufsete start på sesongen.

Men det var en annen nordmann som skulle være suveren i Engelberg. Anders Bardal hoppet omgangens lengste da han landet på 133 meter, og tok ledelsen med 266,2 poeng foran Martin Koch som hadde 258,1 poeng.

Dermed var det kun Schlierenzauer som ledet etter første omgang som kunne sette en demper på den norske jubelen.

Østerrikeren var uheldig og falt, men med «kun» 130 meter hadde det uansett ikke holdt mot Bardal. Schlierenzauer endte til slutt på en 11. plass med 243,2 poeng.

Bardal kunne dermed juble for sin andre verdenscupseier i karrieren.

Koch tok andreplassen, mens landsmannen Thomas Morgenstern hoppet seg opp til en tredjeplass med 257,4 poeng.

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Clas Brede Bråthen var strålende fornøyd da han snakket med Nettavisen etter dagens renn.

- Det var nok en fantastisk dag, sier Bråthen til Nettavisen.

- Det var nok en bekreftelse på at den beste suksessformelen fortsatt fungerer, nemlig hardt arbeid over lang tid, forteller Bråthen.

- Kan vinne hoppuka
På spørsmål fra Nettavisen om Anders Bardal kan vinne den kommende hoppuka, er sportssjefen klar.

- Det viste han i dag. Han er definitivt en av de heteste utfordrerne, sier Bråthen.

Det kan dermed blie ekstra hyggelig for det norske folk å følge med da hoppuka braker løs i Oberstdorf 29. desember.

Men først får Bardal og de andre norske hopperne igjen sjansen til å vise hva de er gode for søndag, da det på nytt er klart for verdenscup i Engelberg.

Kommentarer til denne saken