Gå til sidens hovedinnhold

Bardal med fjerdeplass

To gode hopp holdt ikke til pallplass for Anders Bardal.

Samtlige syv norske hoppere kvalifiserte seg til det tredje rennet i hoppuka som går av stabelen i Innsbruck onsdag.

Det var derfor et skår i gleden at de norske hoppernes plasseringer førte til seks norske dueller etter kvalifiseringen.

De norske hopperne har ikke fått det til å stemme så langt i hoppuka, og Anders Bardals to sjetteplasser var det beste resultatet før onsdagens hopprenn. Tom Hilde er i tillegg sendt hjem etter det stygge fallet i første renn.

Norske dueller
Anders Bardal møtte lagkamerat Johan Reman Evensen, Kenneth Gangnes hoppet mot Bjørn Einar Romøren og Atle Pedersen Rønsen duellerte mot Rune Velta. Vegard Sklett møtt finske Anssi Koivuranta.

Første omgang endte med at Bardal, Gangnes og Velta gikk videre, der Bardal delte fjerdeplassen med Kofler med 128.8 poeng.

Slik var stillingen over topp tre pluss de norske etter første omgang:

1. Stoch 139,9
2. Schilerenzauer 133,8
3. Takeuchi 131,1
4. Bardal og Kofler 128,8
22. Gangnes 111,4
26. Velta 108,7

Dårlige forhold
Hopprennet er preget av vanskelige forhold, og flere ganger har hoppere måtte vente på grunn av det dårlige været. Farten ble også justert flere ganger, og NRK-kommentator Arne Scheie betegnet det hele som en parodi.

Anders Bardal gjorde to gode hopp, men havnet til slutt på den sure fjerdeplassen, 2.3 poeng bak pallplassering. Det er Bardals beste plassering så langt i hoppuka, og han er fortsatt med i sammendraget. Bardal er på fjerdeplass sammenlagt i hoppuka.

Dette var Anders Bardals sjuende fjerdeplass i individuelle verdenscuprenn. Han har 19 ganger endt som nummer fire, fem eller seks.

- Jeg var veldig, veldig nær en annenplass, men er fornøyd med dagen tross alt. Jeg gjorde egentlig to bra hopp, men ble kanskje litt for sein på det siste hoppet, sa Anders Bardal til NTB.

- Jeg tar et renn av gangen og gleder meg til Bischofshofen. Det er bakken der jeg egentlig liker best i hoppuken, sa Bardal.

Andreas Kofler vant onsdagens hopprenn, landsmann Gregor Schilerenzauer ble nummer to, mens japaneseren Taku Takeuchi kapret tredjeplassen.

Av de andre norske hopperne havnet Rune Velta på en 13.plass, mens Kenneth Gagnes tok en 26. plass.

Topp 10 onsdag:
Andreas Kofler 252.8 poeng

Gregor Schilerenzauer 247.6 poeng

Taku Takeuchi 246.7 poeng

Anders Bardal 244.4 poeng

Roman Koudelka 239.5 poeng

Thomas Morgenstern 237.1 poeng

Maximilian Mechler 235 poeng.

Michael Neumayer 234.4 poeng

Kamil Stoch 232 poeng

Lukas Hlava 229.5 poeng

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken