RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Bardal mistet seieren med et tidel

Sist oppdatert:
Karrierebeste av både Vegard Sklett og Anders Fannemel i Sapporo.

Hjemmefavoritt Daiki Ito knep lørdag sin første verdenscupseier med et fattig tidelspoeng foran Anders Bardal.

Ito ledet etter første omgang, men gjorde det fryktelig spennende da han hoppet fem meter kortere enn nordmannen i finaleomgangen.

Bardal lå som nummer fire etter ett førstehopp på 134 meter. I andre forsøk plusset trønderen på med ytterligere en meter. Også Ito hoppet 134 meter i første omgang, men med noe vanskeligere forhold enn Bardal.

Tett i sammendraget
Det var likevel postitvt for trønderen at konurrentene i toppen av verdenscupsammendraget ikke kjempet om topplasseringer lørdag. Sammenlagtleder Andreas Kofler endte på 9.-plass, mens Thomas Morgenstern endte som nummer 16. Gregor Schlierenzauer deltok ikke i rennet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen tror Anders Bardal nå kan presse østerrikerne Andreas Kofler, Gregor Schlirenzauer og Thomas Morgenstern for seieren i verdenscupen sammenlagt.

- Vi skulle selvfølgelig ønske at Bardal tok det siste steget opp. Men han var den beste av dem som ligger på topp tre i verdenscupen i dag. Han viser stabilitet og viser at vi i større grad kan utfordre østerrikerne. Nå skiller det såpass lite blant de beste at det nesten ikke er verdt å snakke, sier Bråthen til Nettavisen.

- Det er fire skiflygingsrenn igjen. Jeg tror det kan være en fordel for både Gregor Schlierenzauer og Anders Bardal. Dessuten gjenstår det renn på hjemmebane både i Holmenkollen og Vikersund for oss. Østerrikerne har ingen flere renn i hjemlandet, legger Bråthen til.

Sklett lengst, Fannemel overrasket
Vegard Sklett endte på fjerdeplass etter å ha levert konkurransens lengste hopp.

Han hoppet 129 meter og var nummer ni etter første omgang. Sklett hadde da 15,8 opp til ledende Ito, men strakte seg helt til 138,5 meter i sitt annethopp.

Til slutt skilte det bare 6,5 poeng opp til vinneren. Polakken Kamil Stoch ble nummer tre. Han var 1,1 poeng foran Sklett. Fjerdeplass er uansett karrierebeste av Sklett i verdenscupen.

Karrierebeste ble det også for Anders Fannemel. Hornindal-hopperen lå på tredjeplass etter glimrende førstesvev. Han overrasket stort med å lande på 131 meter i sitt første hopp.

20-åringens svev kom under gode vindforhold, men nordmannen hadde ikke like fordelaktig vind som mange av konkurrentene.

Fannemel var ikke helt perfekt på hoppkanten i sitt annethopp, men fikk likevel nok ut av svevet til å lande på 125,5 meter. Det holdt til sjuendeplass.

Viste pontensialet
- Gutta har fått vist hva dem er gode for. Dette er en av de beste konkurransene vi har gjort noen gang, påpeker Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Rune Veltas førstehopp var halvmeteren lenger enn Fannemels, men fratrekk i poengsummen plasserte Velta på 11.-plass. Lommedalen-skihopperen landet på 117 meter i finaleomgangen og måtte nøye seg med 17.-plass til slutt.

Også Andreas Stjernen kvalifiserte seg for finaleomgangen. Han var nummer 22 etter ett hopp og hoppet seg opp én plassering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere