RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bardal mot Kollen-revansje?

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Ledet i fjor, men mislykkes i annenomgang.

Anders Bardal har et par utfordringer foran seg før han kan kalle seg verdens beste skihopper. Kanskje kan det være duket for en liten Kollen-revansje.

I fjor under VM var Anders Bardal nummer tre etter 1. omgang, men nervene tok overhånd og han falt til sjuendeplass.

Bardal kan som første nordmannen siden Espen Bredesen i jubelsesongen 1993/94 vinne verdenscupen sammenlagt. Men først er det Holmenkollen og verdenscupavslutningen i Planica. Med tre renn igjen leder Bardal med 112 poeng på Gregor Schlierenzauer.

I årets sesong har Bardal vist seg fra en helt annen side. Østerrikeren Alexander Stöckl har tatt med seg mye vinnerkultur som han har innprentet i hodene på sine norske elever. Så langt denne sesongen har Bardal vunnet tre konkurranser, og han har klart å beholde formen så å si gjennom en hel sesongen. Unntakene må være skiflygingen i Oberstdorf og skiflygings-VM i Vikersund.

- Han har helt klart en god mulighet til å vinne sammenlagt, men det er fortsatt 300 poeng å kjempe om, advarer Espen Bredesen.

- Det som taler til hans for del er at nok har fått tilbake hoppingen sin i Lahtis etter dårlig hopping i Vikersund. Det negative kan være at han begynner å tenke mer og mer på det, og det blir et rotterace helt til slutt. Det er uansett farlig for ham å begynne og telle poeng ned til dem bakover på lista, sier Bredesen til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere