Gå til sidens hovedinnhold

Bardal og Hilde gjør som Weissflog

De norske hopperne er snart klare for en ny sesong.

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Onsdag møtte landslagshopperne til pressetreff før det braker løs med sesongstart og NM på Rena om under to uker.

Verdens beste skihopper forrige sesong, Anders Bardal, og lagkamerat Tom Hilde, møtte opp med bart for anledningen - noe som kunne minne om stilen til det tyske hoppikonet Jens Weissflog.

Weissflog er en av tidenes beste skihoppere, og konkurrerte blant annet med Espen Bredesen på 90-tallet. Men til vinteren kan Anders Bardal klare noe tyskeren aldri klarte, nemlig å forsvare en sammenlagtseier i verdenscupen.

- Bedre forberedt
- Jeg er bedre forberedt enn det jeg noen gang har vært før. Og jeg gleder meg til den utfordringen å starte verdenscupen på Lillehammer med den gule ledertrøya. Det blir spennende å se hvordan jeg takler det, sier Bardal til Nettavisen.

- Men jeg går ikke inn i sesongen med den innstillingen at jeg skal forsvare den. Det blir feil, da begynner jeg bare å jage med en gang, forklarer Bardal.

Han tror likevel at det blir en morsom sesong.

- Forberedelsene har vært bedre enn noen gang. Nå gjelder det bare å få en fin overgang til snø. Men jeg har troen på at det skal bli en artig sesong, sier Bardal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vil ikke beholde barten
Men han vil ikke love at han vil beholde trønderbarten gjennom vinteren.

- Jeg tror den barten ryker snart. Vi skal snart på TV så den passer seg ikke der, sier Bardal.

- Vi var på en «photoshoot» med mafiatema i dag, så da tenkte jeg at barten kunne være med på det. Men nå ser jeg at den ikke passer seg, sier Bardal.

- Bardal har finest bart
Det synes Tom Hilde er synd.

- Jeg vil vel påstå at Bardal sin ser bedre ut enn min. Jeg synes han bør beholde den. Han ser så «straight» ut alltid, så litt bart innimellom, det kler han, forteller Hilde.

Men Hilde kommer heller ikke til å beholde barten så lenge.

- Det er en movember-bart. Den forsvinner nok så fort vi går inn i desember. I hvert fall når man må pynte seg litt til jul, sier Hilde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vil tilbake i toppen
Nå gleder hopperen, som brakk ryggen forrige sesong, til å starte på nytt.

- Formen er veldig bra. Det er ingenting jeg kan klage på akkurat nå. Målet for sesongen er å komme meg tilbake til der jeg mener jeg høre hjemme, og det er i toppen, sier Hilde til Nettavisen.

- Og så har jeg lyst til å ta individuell VM-medalje. Det er ingen hemmelighet at jeg har hoppet bra i sommer, og at jeg er i bra fysisk form. Det går mest på å få det til i de første rennene, sier Hilde.

- For meg så pleier det å være veldig viktig å få en bra start. Da får jeg den tryggheten jeg trenger, og da pleier det å flyte mye bedre, enn hvis jeg har en dårlig start. Da blir det mer fighting hele veien. Så det er viktig for meg å komme i gang bra.

Verdenscupen i hopp starter på Lillehammer 23. november. Men helgen før skal de beste norske hopperne prøve seg i NM på Rena.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene