*Nettavisen* Sport.

Bardal på pallen igjen

Foto: REUTERS/SCANPIX/Giampiero Sposito

Tiende plassering blant de tre beste for nordmannen denne sesongen.

05.02.12 19:51

Anders Bardal endte på tredjeplass i søndagens verdenscuphopprenn i Val di Fiemme. Dermed tok han inn nye viktige poeng i sammendraget på verdenscupleder Andreas Kofler.

Sistnevnte ble bare nummer 16 i Italia. Det skiller nå 32 poeng mellom østerrikske Kofler og Bardal på tredje.

Koflers landsmann Gregor Schlierenzauer ble nummer to søndag. Han er også nummer to sammenlagt, bare tre poeng bak Kofler.

Stabilt godt
Bardal lå som nummer fem etter én omgang og et svev på 123,5 meter . Han hoppet 128 meter i finalen og holdt med det unna for tyske Richard Freitag med halvannet poeng. Kun et tidelspoeng skilte Freitag og Bardal etter det første hoppet.

Freitag leverte et godt annethopp, men Bardal svarte med et minst like godt svev.

Vinner Kamil Stoch var det imidlertid ikke noe å gjøre med. Polakken vant med 1,6 poeng på Schlierenzauer etter hopp på 125,5 og 131 meter. Bardal hadde 9,9 poeng mindre enn Stoch til slutt.

- Det var en tøff konkurranse, men jeg greide å konsentrere meg om hoppet og vant. Jeg vil gjerne takke tilskuerne som er kommet fra Polen for å heie meg fram, sa Stoch umiddelbart etter seieren.

Oppløftende for Romøren
Bjørn Einar Romøren var beste nordmann etter første hopp. Han lå som nummer fire, på plassen foran Bardal.

Romøren landet på 121,5 meter i finaleomgangen og endte som nummer sju. Det var uansett hans klart beste resultat individuelt i verdenscupen på lang tid.

Hosle-hopperen viste lovende takter i sitt første svev lørdag, og gjentok bedriften i helgens andre renn i Val di Fiemme. Dessverre var han ikke like heldig med sistehoppet.

Andreas Stjernen, Atle Pedersen Rønsen og Rune Velta som nummer 17, 18 og 19 henholdsvis.

- En god norsk dag i hoppbakken med Bardal nok en gang på seierspallen. Det er jeg fornøyd med. Det var svært vanskelige forhold i 1. omgang, og det var det kun de beste som behersket, oppsummerte den norske landslagstreneren Alexander Stöckl, ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.