RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bardal reddet æren

Foto: Grzegorz Momot/EPA
Sist oppdatert:
Ny norsk nedtur i hoppbakken.

Anders Bardal lå på niendeplass etter en omgang i skihoppernes verdenscuprenn i Zakopane lørdag. I finaleomgangen slo steinkjeringen til med et svev på 130 meter, og reddet dermed den norske æren i Polen.

Ny bunnrekord
Verken Kim Rene Elverum Sorsell, Sigurd Pettersen, Roar Ljøkelsøy eller Tom Hilde klarte nemlig å kvalifisere seg til den siste omgangen, og gjorde ikke akkurat situasjonen midre bekymringsfull for landslagssjef Mika Kojonkoski før VM i Liberec i februar.

Aldri før har det norske laget hatt færre deltakere i en finaleomgang under den finske treneren.

Da var det helt sikkert en trøst at Bardal klatret en plass opp én plass til en finfin åttendeplass.

Lange svev
Andreomgangen i Zakopane ble en stor kontrast til den første, som ble preget av få hopp over 125 meter. I finalen kom imidlertid kjempesvevene på rekke og rad, og lengst strakk Gregor Schlierenzauer seg med 138,5 meter.

Det holdt til seier for forhåndsfavoritten, fem poeng foran landsmannen Wolfgang Loitzl. Sammen med den østerrikske duoen ble tredjemann på pallen som vanlig verdenscupleder Simon Ammann. Sveitseren endte 14,5 poeng bak Schlierenzauer.

Dominerende østerrikere
Det betyr at det østerrikske laget tok sin niende seier denne sesongen. I sammendraget knapper Schlierenzauer godt innpå Ammann.

Med dagens seier er 19-åringen bare to poeng etter sveitseren. Beste nordmann er fortsatt Anders Jacobsen på tiende, som sto over helgas to verdenscuprenn.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere