RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bardal var skeptisk til Stöckl

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- Det er jo litt morsomt at jeg som var mest skeptisk kanskje har hatt størst framgang.

Anders Bardal har to store mål kommende sesong: OL og hoppuken i prioritert rekkefølge. Konkurrentene bør se opp.

Skal man legge vekt på det som har skjedd på plast denne sommeren går nordtrønderen mot sin beste sesong. Han har nemlig aldri vært noe særlig bra på plast.

Under Alexander Stöckls ledelse har han klart sine mål de to siste sesongene. Han vant verdenscupen sammenlagt i 2012 og tok VM-gull i 2013.

- Fordi jeg ikke har gjort det noe særlig i OL og heller ikke vært blant de beste i hoppuken er det naturlig mål denne sesongen, sier Anders Bardal til NTB.

Bardal var en av dem som var mest skeptisk da Norges Skiforbundet ved hoppsjef Clas Brede Bråthen ansatte østerrikeren.

Liker det trygge
- Det er jo litt morsomt at jeg som var mest skeptisk kanskje har hatt størst framgang. Men det går nok mest på at jeg liker det som er litt trygt og godt, og kanskje ikke er så glad i alt som er nytt. Derimot er jeg jo ganske så målbevisst, sier Bardal om den saken.

Landslagstrener Stöckl har tatt noen tak med de norske hopperne for å være bedre forberedt under vanskelig og kanskje ikke helt optimale forhold i hoppbakken. Det er ofte slike forhold det er flest av under en lang sesong. Derfor er den fysiske biten blitt høyt prioritert.

Bardal er den som kanskje har hatt størst framgang av de norske hopperne. Stöckl forklarer den gode sommersesongen med solid framgang på det fysiske.

- Han er betydelig bedre fysisk. Han har økt spensten sin med rundt fem prosent fra forrige sesong. Det er en ganske bra framgang, sier Stöckl til NTB.

Giftet seg i sommer
Bardal føler seg så komfortabel i hoppbakken om dagen at han har fått fri fra sesongavslutningen på plast i Østerrike og Tyskland.

Familiemannen Bardal giftet seg i sommer og får konsentrere seg om kona Ingrid, barna Anna (4) og Thomas (1) hjemme i Trondheim i månedene framover til åpningen på snø i november.

- Jeg føler at jeg har fått ganske mye ut av plastsesongen. Da er det greit å få kunne prioritere å få trent litt mer fysisk under hjemlige omgivelser, sier 31-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere