Bardal vil ikke prioritere verdenscupen

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Nå er det OL og hoppuka som teller mest for 31-åringen.

Anders Bardal har vært Norges beste skihopper de siste sesongene og kan blant annet vise til et VM-gull og en seier i verdenscupen sammenlagt.

OL-gull og sammenlagtseier i hoppuka mangler han derimot fortsatt.

Etter å ha vært med i toppen på sammenlagtlisten i verdenscupen de to siste sesongene forteller Bardal til Nettavisen at verdenscupen ikke får like stor prioritering neste sesong.

- Jeg kommer nok ikke til å prioritere verdenscupen like mye som jeg har gjort de to siste årene. Nå har jeg på en måte fått med meg to gode resultater og da kjenner jeg at jeg vil prioritere hoppuka og OL. Men fungerer ting bra så er det ikke noe poeng å holde seg hjemme, men for meg så er det hoppuka og OL som er det viktigste i vinter, sier Bardal til Nettavisen.

Trønderen snakker med Nettavisen på telefonen fra bassengkanten ved hotellet i Kasakhstan hvor hopperne slapper av mellom treningsøktene.

Forbereder seg til Sotsji-OL
Hopplandslaget har valgt å ta turen til Øst-Europa for å forberede seg til neste sesong og spesielt hoppbakkene i Sotsji. Profilen på bakkene i Almaty i Kasakhstan er nemlig svært lik OL-bakkenes profil.

- Jeg var ganske klar på at jeg ønsket å dra hit fordi vi visste at bakkene her var ganske like som de i Sotsji. Jeg tror det blir veldig nyttig for oss og så langt er jeg glad for at vi dro hit, sier Bardal.

31-åringen er klar på hva den store utfordringen blir i OL-bakkene.

- Tilløpet er litt annerledes og spesielt. Det føles ut som man kjører i en lang radius som plutselig slutter. Slik er det ikke så mange andre steder. For min del så er det timingen som blir utfordringen, forklarer Bardal.

- Nå får vi dette inn og det er viktig. Da er vi toppfokusert når vi begynner i Sotsji, sier nordmannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Resultatene har vært variable for de norske landslagshopperne så langt i sommer, men i helgen fikk de en stor opptur da Anders Bardal vant lørdagens Sommer Grand Prix-renn i russiske Nizjnij Tagil, mens Tom Hilde tok andreplassen. Søndag fulgte også Bardal opp med en tredjeplass.

Fin start i Kasakhstan
Ifølge Bardal har de nå også kommet godt i gang i Almaty.

- Vi hoppet i dag tidlig og kom greit i gang. Formen er på rett vei, så det ser bra ut. Det er godt å få litt gode resultatet også på sommeren sånn at man vet at man faktisk har gjort en del riktig, selv om man ikke er i toppform ennå, forklarer 31-åringen.

Til helgen blir det renn i Almaty før turen går hjem til familien i Trondheim.

Tobarnsfar Bardal har flere ganger fått tillatelse av hoppsjefene til å stå over enkelte renn og samlinger for å tilbringe mer tid med familien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Savner familien
Det mener 31-åringen har hatt mye å si. For Bardal legger ikke skjul på at han ofte savner familien. Likevel vil han ikke svare på når han tenker å gi seg som skihopper.

- Det tørr jeg ikke si noe om. Du hører hva jeg holder på med, jeg ligger ved bassengkanten og koser meg, så jeg har jo verdens beste jobb. Men det er klart at det merkes at det er tungt å reise hjemmefra. Det begynner å ta på det. Jeg får ta en runde etter sesongen, men jeg tror ikke at jeg kommer til å bestemme meg i løpet av sesongen. Jeg må ta en avgjørelse etter sesongen, sier Bardal.

- Det er veldig viktig for meg at jeg får brukt en del tid hjemme. Jeg har egentlig vært nok ute og reist. Det er en del renn på sommeren som jeg godt kan stå over, for å ta igjen en del tid hjemme. Men så er det også noen samlinger og renn jeg føler at jeg bør være med på, sånn som denne.

Verdenscupen i hopp starter i tyske Klingenthal 23. november, mens OL i Sotsji arrangeres fra 7. - 23. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.