Gå til sidens hovedinnhold

Bare bom for Bø - italiensk seier på VM-fellesstarten

Johannes Thingnes Bø kjempet om gullet, så bommet han på alle skuddene.

Ekstremt vanskelige skyteforhold preget søndagens VM-fellesstart for menn i Östersund.

Johannes Thingnes Bø var med i gullkampen nok en gang, men var dessverre en av utøverne som måtte bukke under for forholdene.

En skyteserie helt uten treff er uvant kost for en skiskytter i verdenstoppen, selv om han har slitt med stående skyteserier en stund.

- Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipa gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, fortalte Thingnes Bø til NRK.

- Kan du huske sist gang du gikk fem strafferunder?

- Nei, jeg vet ikke om jeg har gjort det før.

Mer Italia-jubel

- Veldig uheldig. Det var helt vindstille i det han tok av børsa. Så, akkurat da han begynte å skyte, kom det kraftig vind, beskev NRK-ekspert Ola Lunde etter den smått bisarre skytingen.

Italias Dominik Windisch greide seg imidlertid uten strafferunder da et kobbel av andre bommet og bommet foran ham. Han var bare nummer elleve, og nesten minuttet bak teten inn til skytingen.

Windisch ordnet likevel gull nummer to for italienerne på VMs avslutningsdag. Dorothea Wierer seiret på kvinnenes fellesstart tidligere søndag.

Les også

Victor Lindelöf har sagt nei til å spille for Sverige mot Norge

Stående besvær

Tarjei Bø fullførte som Norges bestemann på en niendeplass. Han bommet fem ganger totalt, og forsvant i realiteten ut av medaljekampen med tre misser på tredje skyting.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tolv. Han hadde også los på en tetplass en liten stund. Geilo-skiskytteren var på andreplass ut etter tredje skyting. Han tapte noen plasseringer i langrennssporet, og bommet i tillegg med to skudd i dagens fjerde og siste skyteserie.

Johannes Thingnes Bø fullførte på plassen bak Christiansen, med hele sju strafferunder. Alle bomskuddene hans kom i stående, etter at han traff på ti av ti i liggende.

Les også

Røiseland skjøt seg bort fra VM-medalje

Skytekaos

Antonin Guigonnat fra Frankrike tok sølvmedaljen på mennenes fellesstart, mens Julian Eberhard ordnet bronse for Østerrike. Også de to klarte seg uten bomskudd på siste skyting.

Russlands Jevgenij Garanitsjev ledet foran Thingnes Bø rett før den siste turen inn på standplass, men også han forsvant helt ut av seierskampen med fire bom.

Som de fleste andre som var i nærheten av toppen, slet Garanitsjev tungt med å takle vinden som tok spesielt mye tak i dem som lå best an. Han fullførte som nummer 16.

Også Frankrikes Simon Desthieux skjøt seg helt bort fra lederposisjon med fire misser på den tredje skyteserien. Han måtte nøye seg med 11.-plass til slutt.

Les også

Dramatisk da Liverpool sikret tre poeng tross kjempebrøler

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken