Bare bom for Hammerseng

Foto: Andersen, Trine (Scanpix)

Heidi Løke stjal showet i Gro Hammersengs retur til norsk håndball.

05.09.10 20:45

LARVIK - TERTNES 34 -19:

I helgen ble Postenligaen for kvinner kastet i gang igjen. Og det var knyttet kanskje størst forventninger til Gro Hammersengs comeback i norsk håndball.

Landslagskapteinen har spilt i Danmark de siste årene, men bestemte seg i vår for å flytte hjem og spille for mesterlaget Larvik.

Ikke akkurat noen god nyhet for de lagene som hadde planer om å fravriste Larvik hegemoniet i Norge, men så var da Larvik rimelig suverene allerede. Med Hammerseng, Katja Nyberg, Cecilie Leganger og Linn Kristin Riegelhuth rustet Larvik seg til å bli best i Europa.

Søndag kom første pekepinn på hvor sterke Larvik blir i år når de tok i mot Tertnes fra Bergen til serieåpning.

Men Gro Hammerseng klarte aldri å sette sitt preg på oppgjøret mot bergenserne, i alle fall ikke i målprotokollen. Der sto hun nemlig med null da kampen var ferdigspilt. Da hadde Hammerseng svidd fire gode muligheter, men likevel ble det en komfortabel seier til de regjerende mesterne.

Og der Hammerseng sviktet foran mål, var det en annen Larvik-spiller som viste at hun ikke har glemt hvordan man får ballen forbi keeper. Heidi Løke har vært dominant for Larvik de siste årene, og søndag viste hun at hun absolutt blir å regne med også denne sesongen.

14 skudd endte med tolv mål, og det må sies å være en godkjent årsdebut. Også hjemvendte Riegelhuth gjorde en fin figur og noterte seg for seks mål. Riktignok måtte hun ha tolv skudd for å få inn de seks, men Riegelhuth blir også en meget viktig spiller for Larvik.

Den siste hjemvendte stjernen, Katja Nyberg, spilte ikke kampen.

Øvrige resultater i Postenligaen:

Flint Tønsberg - Stabæk 27-29, Sola - Nordstrand 24-33, Storhamar - Selbu 44-27, Levanger - Vipers Kristiansand 17-20.

Spilt lørdag:

Fredrikstad - Byåsen 20-26

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag