RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare bom

Foto: AFP/Scanpix
De norske gutta sleit på sprinten i Oberhof.

Det er et veldig spennende herrelandslag i skiskyting, med Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen i spissen. Bak de finner vi Halvard Hanevold, Lars Berger og Aleksander Os.

Det er dermed ikke så rart at man gleder seg til å se skiskyting, om ikke de største kanonene lykkes, er det stort sett alltid en nordmann involvert i toppen.

Men på lørdagens sprint i Oberhof var det lite som stemte for det norske laget. For selv om det går fort i sporet, er det også en vesentlig del av skiskyting å få ned blinkene.

Lørdag derimot var det ingen god dag med geværet for de norske gutta. Bare se på disse tallene.

Emil Hegle Svendsen hadde tre bom, Ole Einar Bjørndalen hadde tre, Halvard Hanevold hadde to, Aleksander Os hadde to, Ronny Hafsås hadde tre, Lars Berger hadde fire og Hans Martin Gjedrem toppet det hele med å bomme fem ganger. Tjueto bom fra de norske skiskytterne er sjelden kost og det er heller ikke ofte Norge kun har én mann blant de ti beste.

Men i dag var det kun en fantastisk sisterunde av Hafsås som berget en plassering blant de ti beste. Aleksander Os var nest beste nordmann på 11.plass.

Våre største håp, Bjørndalen og Hegle Svendsen, kom på henholdsvis 24. og 25.plass, og bak de igjen fulgte Halvard Hanevold på en 26.plass. Lars Berger gikk inn til 51.plass og Gjedrem endte til slutt på 71.plass.

Russeren Maxim Tchoudov vant rennet, foran Michael Roesch fra Tyskland på andre og Tomasz Sykora fra Polen på tredje.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere