Gå til sidens hovedinnhold

- Bare cupfinaler igjen

Skeid har åtte poeng til trygg plass, og det er tretti poeng igjen å spille om. Anders Jacobsen har ikke mistet troa, men det blir en tøff høst.

Torshov: Skeid har kniven på strupen, og må spille om å overleve i 1. divisjon denne høsten. De vant overraskende 1-0 over Bodø Glimt sist hjemmekamp, men mot Tromsdalen slo bortespøkelset til igjen. Skeid tapte en jevnspilt kamp med 2-0.
I motgang blir alt tøffere. Nå er det omtrent vanskelig å ta innkast, sa Anders Jacobsen på flyet etter kampen i Tromsø. Skeid kunne like så godt ha vunnet kampen som Tromsdalen, faktisk hadde Torshov-laget de største sjansene.
Vi taper alle sånne kamper. Det tærer på, medgir Jacobsen. I pausen uttrykte han misnøye med måten laget hans fremstod på.
Innsatsen må opp. Det ser ikke ut som vi er lag som må spille for å overleve, sa han til speakeren på Tromsdalen kunstgress. Og etter pause trykka Skeid skikkelig på. Men så fikk Tromsdalen straffe, og etter det ble det bare surr for Skeid, og det ble nok et bortetap.

Skal være et bedre lag

Men Jacobsen har på ingen måte gitt opp håpet om å overleve i 1. divisjon. Likevel svarer han litt unnvikende på spørsmål om hvorvidt han er positiv foran resten av høstsesongen.
Jeg har i hvert fall ikke gitt opp, det gjelder å snu motgang til optimisme. Alle må tenkte på hva en selv kan gjøre bedre, i stedet for hva andre gjør galt, sier Skeid-treneren.
Uansett hva som skjer på tabellen har vi et mål om å komme ut av denne sesongen som et bedre lag, og det mener jeg at vi er per dags dato, legger Jacobsen til. Han mener Skeid er best når de har ballen mye og kan styre kampene. Det har det blitt lite av denne sesongen, og Jacobsen mener dette er en av grunnene til at laget har slitt såpass mye.
Det er veldig stor forskjell på 2. divisjon der vi styrer kampene, og møter lag som legger seg lavt, kontra 1. divisjon som har vesentlig høyere tempo og fysikk, og lag som presser oss bakover, mener Jacobsen.

Problemer med tempo og fysikk

Han vil imidlertid ikke si at de har blitt overrasket over nivåforskjellen på divisjonene. Skeid har tross alt flere spillere som har spilt i 1. divisjon tidligere, og som også har vært med på å rykke ned. De burde være kjent med hva som kreves.
Vi visste at det ville bli vanskelig. Men det kan hende vi blei litt lurt av prestasjonene i treningskampene som gikk ganske bra. Etter seriestarten har vi ikke fått det til på samme måten, sier Jacobsen. Han har ikke andre gode svar på motgangen enn at Skeid har problemer med å matche tempoet og fysikken til de andre 1.-divisjonslagene.

Stig Mathisen inn i trenerteamet

"Mr. Kjelsås" Stig Mathisen ble trukket inn i trenerteamet rett før Bodø Glimt-kampen, og skal avlaste Jacobsen som er nybakt pappa. Men Mathisen bringer også med seg en litt annen fotballfilosofi enn Jacobsen.
Mathisen er god på defensiv organisering, og legger vekt på balanse bakover. Der jeg ser muligheter, ser han risiko, hevder Anders Jacobsen. Skeid har prøvd å gjøre flere grep de siste kampene, blant annet å bli mer kyniske. Og Jacobsen innrømmer at det er litt i tråd med høstens utfordringer at Mathisen er hentet inn.
Vi må nok bli mer kyniske. Men det offensive spillet skal være omtrent som før, men vi må bli to hakk mer defensive, sier han. Jacobsen medgir at Skeid også kommer til å prioritere å minske risikoen i spillet fremfor alle mann i angrep fremover.
Det gjelder å tilpasse kompetansen til Mathisen med den fotballfilosofien vi har i Skeid fra før, mener Jacobsen. Skeid ønsker å spille offensivt og gjennombruddshissig, og det er en krevende spillestil. Allerede har de lagt om fra 4-3-3 til 4-4-1-1, med vekslende hell.

Vinne hver kamp

Anders Jacobsen har ikke sett seg ut noe magisk poengsum Skeid må klare for å overleve i 1. divisjon. Ei heller vil han si noe om hvilke lag de ta poeng mot. I løpet av høsten skal Skeid møte alle de lagene som ligger rundt dem på tabellen, og det er ikke sikkert at det holder å bare vinne på Bislett.
Vi går på banen for å vinne hver eneste kamp, er Jacobsens kommentar.
Om vi skal overleve handler mer om hvorvidt neste treningsøkt blir bra. Vi må holde fokus på det vi kan gjøre noe med, sier han, men legger til:
Fra nå er hver eneste kamp en cupfinale.
Så spørs det da hvor godt "cuplag" Skeid viser seg å være...

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser