Bare et mirakel kan redde Start

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Fredrikstad kontret nemlig inn tre svært viktige poeng mot Vålerenga.

01.11.11 13:14

VÅLERENGA - FREDRIKSTAD 1-2: Selv om seriegullet er forbeholdt Molde og Sarpsborgs nedrykk er klart, er det nok av andre viktige dueller som utkjempes i Tippeligaen helt på tampen av sesongen.

Hvilket lag skal slå følge med Sarpsborg ned til Adeccoligaen, for eksempel?

Det blir neppe Fredrikstad. Ikke etter 2-1-seieren i Oslo mandag kveld.

Den seieren ødela samtidig mye for Vålerenga, som håper å ta andre- eller tredjeplassen og dermed kvalifisere seg for spill i Europa neste sommer.

Rett i garderoben
Vålerengas spillere og ledere gikk ifølge TV 2 rett i garderoben uten å snakke med noen, mens Fredrikstad-gjengen smilte fra øre til øre.

- Det var fantastisk moro i dag! Jeg synes vi gjør en kjempeinnsats, hele laget. Det var fantastisk! Vi pratet om at vi kom til å få en del kontringer, siden Vålerenga flytter fram en del folk, og da var det bare å ta den. Og det gjorde jeg, jubler matchvinner Etzaz Hussain i et intervju med TV 2.

Langhus-gutten Hussain, som har tilbrakt to år i Manchester United, spilte tidligere for nettopp Vålerenga.

- Jeg er ikke interessert i å uttale meg noe om det, men jeg synes jeg prater med beina, smiler han.

Heldig 1-0-mål
Fredrikstad tok ledelsen på litt heldig vis. Hans Erik Ramberg fikk ballen rundt 20 meter fra mål og fyrte av et skudd som gikk via ryggen til Kristofer Hæstad og i en bue over Lars Hirschfeld. Ballen dalte ned akkurat tidsnok til å snike seg under tverrliggeren og i mål.

Bortelaget klarte imidlertid ikke å holde på ledelsen fram til pause.

Morten Berre fikk to muligheter til å score etter et innlegg fra Stefan Strandberg og lyktes med forsøk nummer to. Utligningen kom bare et par minutter etter at en heading fra Jørgen Horn var nær ved å gi Fredrikstad 2-0.

Kontret inn 2-1
Et kvarter ut i andre omgang spilte Fredrikstad seg til en vidunderlig målsjanse. Klanens store helt, Bojan Zajic, slo en elendig støttepasning som var tiltenkt Andreas Nordvik, men i stedet ble til en gjennombruddspasning som sendte Tarik Elyounoussi alene med Vålerengas keeper.

Elyounoussi satte ballen forbi Lars Hirschfeld, men også utenfor mål.

Fredrikstad lot seg ikke knekke. Bare et minutt etterpå kom fire rødhvite spillere på en kontring mot to Vålerenga-spillere. Celso Borges førte ballen innover mot midten, for å øke valgmulighetene sine, og slapp den videre til den tidligere Vålerenga-spilleren Etzaz Hussain.

Hussain banket til fra 16 meter og kunne slippe jubelen løs da ballen suste inn i nettmaskene.

Fem minutter senere ble Amin Askar snytt for et straffespark. Fredrikstad holdt uansett Vålerenga unna en ny utligning og tok alle poengene.

Møtes til helgen
Vålerenga ligger på sjetteplass i Tippeligaen med 44 poeng etter 28 kamper. Det er fem lag som fortsatt kjemper om andre- og tredjeplassene.

Start, som har -17 i målforskjell, vil med seier i sine tre siste kamper ende på 33 poeng. Fredrikstad står med 31 etter mandagens seier mot Vålerenga. Samme poengsum har også Sogndal.

Sogndal har to kamper igjen av Tippeligaen 2011, mens Fredrikstad i likhet med Start har tre.

Lørdag møtes Start og Fredrikstad i Østfold.

- Vi er ikke sikre før vi er sikre, påpeker trener Tom Freddy Aune overfor TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.