RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare fryd og gammen

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Eierne av våre to V65-bankere hadde mye å glede seg over i fjor, og vi tror de har mer moro i vente.

Klikk her for Nettavisens V65-forslag

Only Audition ble kjøpt inn fra Sverige som 4-åring tidlig i 2007, og etter etpar galoppløp kom den første seieren på Sørlandet 20. mai. Deretter har det blitt ytterligere 12 seire på den nyblivne 6-åringen. Hele 436.000 kroner har kommet inn på eierkontoen til Sing Wah Hui fra Bergen. Storfavoritten i kveldens V65-finale var den første hesten Hui kjøpte, mens en ny svenskeimport med lavt grunnlag ble handlet senere på året. Det var ingen ringere enn Cream Of Arnie som likegodt ble landets mestseirende traver med hele 14 seire og 410.000 innkjørt i 2008. Da kan vi virkelig snakke om å treffe med investeringene.

Selvom 6 Only Audition møter noen brukbare konkurrenter er vi rimelig sikre på at Søvik-traveren starter 2009 på beste vis. Hesten er nemlig både rask og sterk, og skulle ikke Frode Hamre få overta teten tror vi likevel Super Photo Kosmos-sønnen kan vinne fra utvendig posisjon. Hesten kom ut etter lang pause og operasjon i desember i fjor. Det ble seier direkte, mens året ble avsluttet med en sikker V75-triumf på Momarken.

Mer lykke
En annen seksåring som gjorde det svært godt under fjoråret var 9 Lykke Thoto. Spesielt etter at Tom Erik Solberg fikk Lykke Gutten-sønnen i trening har hesten blomstret, og det ble tilslutt hele ni triumfer samt fire annenplasser. Det betød nesten 200.000 til eieren fra Porsgrunn, og selvom den svært startraske vallaken har trukket bakspor tror vi sterkt på seier. Med rygg på hyperkjappe 2 Jora Blesen tipper vi Solberg kommer flott igjennom og kan styre tidlig til tet. Mot kveldens motstandere må Lykke Thoto ha en dårlig dag, slik han hadde nettopp her på Bjerke 12. november, for å tape. Da taklet han ikke den dårlige banen og måtte se seg knepent slått. Vi satser på at hesten innleder året på beste vis, og starter en ny seiersrekke i V65-5 i kveld. I hestens siste start vant han lett tross tolvtespor på sprint.

Våre to bankere gjorde det som sagt meget godt i fjor, og ga eierne mange gleder samt et godt økonomisk utbytte. Sannheten er dog en hel annen for flesteparten av travhestene i Norge. Det er kun et ytterst fåtall som springer inn 200.000 på en sesong - og så mye må faktisk en trenertrent hest tjene for å gå i balanse. Derfor blir det stadig mer populært å danne andelslag - da er det flere å dele sorger og gleder med til en overkommelig kostnad. Det å ha starthest er en herlig happening i et trivelig stallmiljø.

Ekspertforslag
Selvom vi har to store favoritter som singelkryss kan det bli fine penger likevel. De tre første avdelingene er åpne, mens vi tror en kvartett gjør opp i den fjerde avdelingen.

Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 360 og 1088 kroner.

Det største er et ringsystem over 3 bonger som du finner her.

Kjøp en bong og følg spenningen på nrk2 kl. 19.30-20.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere