RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare gull er godt nok

Sist oppdatert:
Med Glenn Solberg og Frode Hagen på laget er Drammen programforpliktet til å ta seriegull. Se TV 2 Nettavisens tabelltips her.

Drammen har hentet hjem byens to største håndballsønner.

For første gang siden 1997 blir Glenn Solberg og Frode Hagen å se på norske eliteserieparketter.

DHK mønstrer en fantastisk spillerstall, og må tåle et ganske så kraftig favorittstempel når den nye sesongen blåses i gang onsdag kveld.

Men Sandefjord har et rutinert og seiersvant mannskap, som vil holde DHK på tå hev hele sesongen.

Bak de to første kan alt skje. Nyopprykkede Haugaland ser, på papiret, ut til å være det svakeste laget. TV 2 Nettavisen tviler også på at Vestli klarer å følge opp fantomsesongen fra sist. I tillegg vil økonomisk skakkjørte Stavanger få det tøft.

Av de øvrige lagene kan hvem som helst ende opp med bronsemedaljene.

Du kan se Drammen - Haslum direkte på web-TV kl. 19 (abonnement)

TV 2 NETTAVISENS TABELLTIPS:
1. Drammen HK
Med Glenn Solberg og Frode Hagen tilbake i norsk håndball, i tillegg til laget som ble nummer to i serien forrige sesong, bør det bli gull til Drammen. Trener Ole Gustav Gjekstad disponerer et mannskap med både rutine og ungt pågangsmot. Han har god oppdekning på hver eneste spilleplass, med en spiller med A-landslagserfaring og en U-landslagsspiller i nesten hver posisjon.

2. Sandefjord
Har vunnet grunnserien de fire siste sesongene, men slipper likevel favorittstempelet nå. Det kan passe Øystein Havangs mannskap godt. Har beholdt stammen i laget fra forrige sesong, og gutter som Preben Vildalen, Geir Jomaas og Sindre Walstad vet hva som skal til for å vinne håndballkamper.

3. Haslum
Forrige sesongs store skuffelse skal nå forsøke å bevise at de er bedre enn de viste da. Var den største gullfavoritten før sesongstart, men endte til slutt på fjerdeplass. Har en rekke kvalitetsspillere og kan slippe skuldrene ned. Nå spiller de uten noe press. Kan gi Sandefjord kamp om andreplassen.

4. Stord
Kom voldsomt mot slutten av forrige sesong og gikk helt til sluttspillfinalen. Thomas Franzén har tidligere vist at han har en god hånd med laget fra vestlandsøyen. Har forsterket laget med landslagsstjernen Rune Skjærvold, svenskene Rikard Olsson og Olof Damberg og islandske Arnar Jon Agnarsson. Blir tøffe å slå hjemme på Vikahaugane.

5. Fyllingen
Etter en enorm fremgang under Mika Nurmi, nådde bergenserne metningspunktet forrige sesong. Slet spesielt med svakt kantspill. Nå er den tidligere bundesligatreneren Anders Fältnäs på plass, og Jarle Rykkje er hentet hjem fra Danmark for å bekle høyrevingen. På motsatt side skal U-landslagsspilleren Espen Holand sørge for bredde i spillet. Har en solid målvaktsduo i svenskene Jan Stankiewicz og Johan Johnson. Sliter med skader på sentrale spillere i starten av sesongen.

6. Heimdal
Etter en sesong i 1. divisjon, er Trondheim igjen representert i Eliteserien. Supertalentet Steffen Stegavik viste at det er mulig å spille seg inn i landslagsdiskusjon til tross for spill på nest øverste nivå. Han får denne sesongen selskap igjen av Svend Magnus Pettersen, som forrige sesong ble seriemester i Sverige med Hammarby. Den storvokste bergenseren Tarjei Rommetveit kan by på problemer for mange.

7. Elverum
Endte på åttendeplass i eliteseriecomebacket forrige sesong, og har denne sesongen som mål å blande seg inn blant de fem beste. Målvakten Aleksiander Laba var god forrige sesong. Nå er han erstattet av islandske Hördur Floki Olafsson. Veteranen Stig Rasch blir viktig også denne sesongen, men en vond skulder hemmer ham i starten. Har en av seriens beste høyrebacker i Sigurdur Ari Stefánsson og en spennende linjespillerduo i Sigmund Høye og Aleksander Børresen.

8. Kragerø
Simen Muffetangen er et av de største håndballtalentene Norge har fostret. Nå forsøker han å videreformidle det han kan til sine spillere. Tuniserne Walid Chahed og Marcel Abdalla forsterker laget, som har vært litt opp og ned i sesongoppkjøringen. Har som mål å overleve i Eliteserien, noe som bør gå greit for klubben som har 29 år i toppserien.

9. Nit-Hak
Skuffet også stort forrige sesong. Satset hardt og var spådd å være med å slåss om medalje, men var aldri i nærheten. Har klart å beholde Kyrre Johannessen, men kvartetten Niklas Gudmundsson, Sasa Todosijevic, Fredrik Lundgren og Thomas Larsson er alle borte. De sto til sammen for 294 mål forrige sesong. Har raidet Fet/Romerike for spillere i sommer, men det kan bli en ny skuffende sesong.

10. Stavanger
I økonomisk krise og vurderte å trekke laget for seriestart. Er ribbet for spillere og islendingen Halldor Ingolfsson, som ble hentet til oljebyen som trener, må også spille. Sliter veldig på målvaktsplassen, resten av startoppstillingen holder eliteseriestandard. Blir veldig sårbare for skader, og duoen Odd Inge Torstensen og Jonas Sjölin blir viktige.

11. Vestli
Forrige sesongs store sensasjonslag. Var nedrykkstippet av «alle» før sesongstart, men fikk på plass Marinko Kurtovic som trener. Han fikk inn en enorm intensitet i laget og de sjokkerte håndballnorge med å ta bronse i serien. Har mistet Kurtovic og viktige Jan Erik Braathen og Anders Jørgensen. Vil slite med å følge opp den fantastiske sesongen.

12. Haugaland
Gjør sin eliteseriedebut, og har sitt fremste fortrinn i trener Mika Nurmi. Svensken gjorde Fyllingen til et topplag med små ressurser og skal prøve på det samme med Haugaland. Mister Espen Særvoll etter forrige sesong og har ikke fått inn noen forsterkninger. Vil nok få det svært tøft på toppnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere