*Nettavisen* Sport.

Bare Hareide kan snu Winsnes

Foto: Sara Johannessen/SCANPIX

Fredrik Winsnes legger opp, kanskje på topp, i 2009. Med mindre landslagssjefen vil det annerledes.

27.07.08 21:36

STRØMSGODSET-MOLDE 4-0:

DRAMMEN (Nettavisen): Molde kom fra 5-1 over Vålerenga i serien og 8-0 over Brann i cupen. Søndag kveld ble det imidlertid bråstopp på Marienlyst.

Strømsgodset vant fortjent 4-0. Først og fremst var det en lagseier. Men én spiller sto likevel fram. For 32 år gamle Fredrik Winses var både hjernen og motoren.

Kanskje har den tidligere Rosenborg-, Hammarby- og Aalborg-spilleren aldri vært bedre enn akkurat nå.

- Klar hvis de spør
Dermed dukker det evige spørsmålet opp: Hva med landslaget?

Og svaret er enkelt:

- Jeg er klar hvis de spør. Men egentlig har jeg lagt den ballen død. Jeg har forstått at de ønsker å satse på yngre spillere. Jeg har jo ikke mine beste år foran meg akkurat, poengterer Winsnes.

Han har nemlig allerede bestemt når punktum skal settes. Når snøen legger seg på senhøsten 2009, drar Winsnes fotballskoene av seg for godt og kler på seg legefrakken.

- I august 2009 må jeg ut i turnus som lege. Det lar seg ikke kombinere med toppfotball. Jeg fikk fem års utsettelse da jeg var ferdig med studiene, og mer kan jeg ikke forlange, fastslår Winsnes.

254920

Åpner for VM
På spørsmål fra Nettavisen innrømmer han imidlertid at det finnes en liten åpning for at han holder formen ved like også gjennom den første vinteren etter at den nåværende kontrakten med Strømsgodset løper ut.

For hvis Winsnes plutselig får landslagssjef Åge Hareides tillit i den forestående VM-kvalifiseringen, og Norge kvalifiserer seg til mesterskapet i Sør-Afrika i 2010, kan det hende han melder seg til tjeneste.

- Det er klart at noe sånt kan bidra til at jeg ikke er like bombastisk i forhold til avgjørelsen. Men akkurat nå føler jeg at det blir veldig hypotetisk. Det kommer neppe til å skje, sier trønderen til Nettavisen.

- Må bruke de beste
En rundspilt Magne Hoset lot seg imponere av Winsnes søndag kveld. Og hans budskap til Hareide er at i hvert fall ikke alderen bør brukes som argument mot Winsnes – eller noen andre, for den saks skyld.

- Hvis Norge skal kvalifisere seg for mesterskap, kan vi ikke bygge lag for framtida. Det har vi ikke mange nok gode, unge spillere til. Hareide må bruke dem beste som er tilgjeng hver gang, uansett alder, fastslår Hoset.

Fredrik Winsnes’ fokus er uansett det som skjer i Strømsgodset. Mens han selv har prestert jevnt godt i hele år, har resultatene variert voldsomt. Den eneste ubrutte rekken Strømsgodset har, var tre tap på rad før Molde-kampen.

To frisparkperler
Så var til gjengjeld hevnen søt. For Strømsgodset valset over Molde. Og Fredrik Winsnes scoret selv to av de fire målene. Begge på frispark fra rundt 20 meter og begge med venstrebeinet, men i hvert sitt hjørne.

- Det er rett og slett deilig å lykkes med slike ting. Det hjelper veldig på selvtilliten å score mål, innrømmer Winsnes, som scoret et lignende frisparkmål mot Lillestrøm 28. juni.

Nå håper han på flere.

- Jeg har faktisk aldri scoret mer enn tre mål på en sesong før. Nå bør jeg ha muligheten til å slå den rekorden, fastslår han.

De øvrige målene mot Molde ble scoret av Thomas Sørum og Stian Ohr. Ohrs 4-0-mål kom etter en kontring man sjelden ser maken til, men hurtig spill i lengderetning og en drøss gode løp fra Godset-spillerne.

Med seieren klatret Strømsgodset forbi Molde på tabellen.

PS. Strømsgodset Ronny Deila har ingen problemer med å anbefale Fredrik Winsnes for Åge Hareide, men tror ikke landslagssjefen trenger hans hjelp for å vurdere midtbanemotorens kvaliteter.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.