RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare LSK slår Vålerenga

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Myhre har kun tapt to av sine 21 kamper som VIF-trener. Begge kom mot samme motstander. Se målene fra LSK-VIF her!

LA MANGA (Nettavisen): Vålerenga-Lillestrøm 0-3: Med en viss fare for å tabloidisere en smule for meget – Vålerenga er uslåelige under Petter Myhre, med et unntak:

Erkefienden Lillestrøm.

Siden Myhre tok over i fjor sommer, har Vålerenga vært som en eneste lang seiersmaskin. I sine 16 kamper før fredagens kamp på La Manga, var de blåkledde fra Oslo Øst ubeseiret. I de 21 foregående kampene under Myhre, har Vålerenga kun tapt én gang – mot Lillestrøm i serien i høst.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE

Ydmyk Myhre
I fredagens siste kamp i La Manga-turneringen ble Vålerenga nok en gang banket gule og svarte – av nettopp Lillestrøm. 3-0-seieren var fullt fortjent, noe også Petter Myhre innrømmet etter kampen.

- Lillestrøm vant fortjent, og vi får aldri til spillet vårt.

- Hvorfor?

- De er veldig gode på langpasninger, og tøffe i duellspillet, og slipper oss aldri inn i kampen, mener VIF-treneren.

Noe Lillestrøm-kompleks er han imidlertid ikke villig til å gå med på at de har, og det er i alle fall ikke noe han ønsker å bruke tid på.

- Dette bekymrer meg ingen ting. Sånne kamper vil komme innimellom, og dette får vi bare legge bak oss fortest mulig.

Daniel Fredheim Holm er helt enig med sjefen.

- Vi taper fortjent, men det er ingen big deal at det er mot Lillestrøm. Det viktigste er vi ikke taper poeng, og at vi samtidig tar med oss trofeet hjem (Vålerenga var klare som vinnere av La Manga-turneringen allerede etter tirsdagens seier over Brann, red. anm.), mener VIF-spissen.

- Ekstra deilig å slå Vålerenga
I Lillestrøm-leieren var det både lettelse og glede etter 3-0-seieren. Laget fikk andreplass i turneringen, men seieren over Vålerenga smakte vel så godt.

- Ekstra deilig å slå Vålerenga, mente mannen med 1-0-scoringen, Bjørn Helge Riise.

Mens de fleste hadde trodd at Riise skulle spille indreløper under Tom Nordlies nye 4-3-3-system, har han tilbrakt de siste kampene på høyreflanken. Der trives han godt.

- Det er moro, og nå kommer jeg til flere avslutninger enn tidligere. Forhåpentligvis vil det bli flere mål også, sier Riise, som nøyde seg med en scoring i serien i fjor.

Occean mer optimistisk
En annen mann som ikke fikk den uttellingen foran motstandermålet i fjor, var Olivier Occean. Kanadieren stoppet ved syv nettkjenninger, og var kanskje den største skuffelsen i LSK-drakta forrige sesong.

Nå håper han på en ny vår på Romerike.

- Det har løsnet. Jeg koser meg mer på treningene, ler mer, og føler at det har løsnet mentalt.

- I det hele tatt har jeg mye større tro på meg selv nå, sier måljegeren.

Det var i alle fall ingen ting i veien med troen da han dunket inn 3-0-målet snaue ti minutter før full tid. Pang sa det, gresset sprutet, og ballen i nettet bak en hjelpeløs Árni Gautur Arason i Vålerenga-buret.

- Ollie (Occean) jobbet bra, og systemet sitter bedre og bedre, selv om det fortsatt er mye igjen, mener Tom Nordlie.

- Og selvsagt er det gøy å vinne, og selv om det ikke er viktig for meg personlig å slå Vålerenga, vet jeg det er det for folk i Lillestrøm, smiler LSK-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere