*Nettavisen* Sport.

Bare nesten for Bjørgen mot Kowalczyk

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

30.11.13 11:26

De norske langrennsjentene, med Therese Johaug og Marit Bjørgen i spissen, hadde mye å revansjere etter den svake innsatsen i fredagens sprintøvelse.

Og de norske essene viste seg fra en langt bedre side lørdag.

Irriterende
Med andre- og tredjeplass til henholdsvis Bjørgen og Johaug ble det en solid norsk opptur etter skuffelsen dagen i forveien.

Justyna Kowalczyk var det imidlertid ikke noe å gjøre med, og i mål var den polske superstjernen 3 sekunder foran Bjørgen.

- Det er jo litt irriterende at det bare er snakk om tre sekunder, men sånn er det bare, sa Marit Bjørgen til NRK etter rennet.

Therese Johaug gikk inn til foreløpig ledelse da hun passerte målstreken fire sekunder bak russiske Julia Tchekaleva. Til slutt ble det en solid tredjeplass.

- Jeg har aldri vært så nærme som jeg var nå. Det var en fordel for meg å gå sammen med Charlotte Kalla. Jeg er veldig fornøyd med avstanden opp til Marit og Kowalczyk, sa Johaug.

Jevnt
Bak Johaug kom en Marit Bjørgen i superfart. Etter 3,1 kilometer hadde langrennsdronningen gått drøyt ni sekunder raskere enn -prinsessen.

Det forspranget hadde hun ingen planer om å gi fra seg. Selv om hun ikke gikk like mye ifra mot slutten av fem-kilometeren, gikk hun i mål 11,8 sekunder foran lagvenninne Johaug.

Dermed var de to norske favorittene oppskriftsmessig i ledelsen. Men fortsatt gjensto den største utfordreren.

Justyna Kowalczyk viste, i motsetning til de norske damene, imponerende takter da hun vant den nevnte sprinten fredag.

Etter passering 3,1 kilometer la polakken seg 2,8 sekunder foran Marit Bjørgen.

Det økte med to tideler til mår, og dermed noterte Kowalczyk seg for sin andre strake seier denne sesongen.

Søndag er det duket for 10-kilometer skøyting. Foran det avsluttende rennet i minitouren i Kuusamo har Bjørgen 25,7 sekunder å ta inn på Kowalczyk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.