Gå til sidens hovedinnhold

Bare norsk i nordisk

Norge gjør rent bord i det åpne nordiske mesterskapet i orientering på Notodden. I dag ble det sprint-gull til Øystein Kvaal Østerbø og Anne Margrethe Hausken.

Dermed har Norge sikret seg tre av fire mulige gullmedaljer. I går vant Anders Nordberg langdistansen, der Holger Hott Johansen fulgte opp med bronsemedalje.

- Norge har aldri før tatt gull i et internasjonalt mesterskap i sprint-orientering. I dag fikk vi to. Da er det klart vi er fornøyde, sier landslagssjef Jarle Ausland til TV 2 Nettavisen.

De norske triumfene kom likevel ikke som noen stor overraskelse. Anne Margrethe Hausken vant nylig verdenscupløpet på distansen i London. Kvaal Østerbøe har også vist tenner internasjonalt.

Spesielt i kvinneklassen var den internasjonale deltakelsen god i det åpne mesterskapet.

Verdensklasse
- Anne Margrethes løp ville nok holdt til gull også i et VM, tror landslagssjefen.

Nettopp VM er årets største mål for orienteringsløpere. Mange nye navn og ukjent terreng i Japan gjør imidlertid at målsettingene før mesterskapet er relativt edruelige, sett med norske øyne.

- Vi har sagt at vi skal ta fire medaljer, hvorav en gullmedalje. Det synes vi er et fornuftig mål ut fra forutsetningene i år, sier Jarle Ausland.

Nytt konsept
I morgen, lørdag, løpes det mellomdistanse i nordisk – etter et helt nytt tv-vennlig konsept som kalles Micr-O. Hva det dreier seg om kan du se på TV 2, der løpet direktesendes. Det synes selvfølgelig Ausland er positivt.

- Jeg tror at alle som følger med vil få en helt ny opplevelse av orientering, sier Jarle Ausland til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken