*Nettavisen* Sport.

Bare seks hoppere får delta

Foto: Skaug, Thomas Rasmus (SCANPIX)

Hopplandslaget velger ikke å benytte seg av hele kvoten til verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg.

20.11.09 16:03

LILLEHAMMER (ANB): Etter fredagens amputerte testrenn på Lillehammer ble det klart at den norske troppen som drar til Finland i neste uke vil bestå av seks mann: Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Vegard Haukø Sklett og Kenneth Gangnes.

Vraket Kokkonen
Det betyr at mannen som skaffet Norge en utvidet kvote på sju mann, Akseli Kokkonen, ble vraket. Finnen, som nå er blitt norsk statsborger, er ikke i samme form nå som tidligere i år. 25-åringen ble nummer to sammenlagt i sommerens kontinentalcup, noe som ga en norsk ekstraplass i verdenscupen fram til jul, og dessuten norsk mester på plast.

- Han føler seg rett og slett ikke klar for den spesielle og utfordrende bakken i Kuusamo. Den kjenner han godt, og vet hvor viktig det er å være i form for å hevde seg der, forklarer landslagstrener Mika Kojonkoski overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Trener mot Granåsen
Han understreker at avgjørelsen ble tatt i full forståelse med Kokkonen selv.

- «Axu» har bare tre dager på snø, og innser at han må opp på et høyere nivå før han prøver seg i det ypperste selskapet. Derfor har han best av å holde seg hjemme og trene, og delta i norgescuprennet på Lillehammer samme helg som Kuusamo-rennene. Men helga etter er han garantert med i Granåsen, når verdenscupen fortsetter der, sier Kojonkoski.

- Der kan han fort være inne blant de 10 beste. Det har han vist i sommer at han har kapasitet til. Men da må han heve seg i forhold til det nivået han ligger på nå, supplerer sportssjef Clas Brede Bråthen.

Pettersen nærmest
I Trondheim kan Norge stille med 13 mann, inkludert den nasjonale kvoten. Der blir det sikkert også plass til sjuendemann på landslaget, Anders Bardal, som har et stykke igjen til storformen. Og ikke minst Sigurd Pettersen, veteranen som har vist lovende takter i det siste.

Han vant også fredagens testrenn. Men det ble det lagt minimal vekt på ettersom det gikk under svært vanskelige forhold, i mildvær, regn og tåke, og derfor ble avbrutt etter bare én omgang.

- Sigurd var den som lå nærmest til å kapre ekstraplassen. Men vi mener både han, Kokkonen og Bardal har best av å trene hjemme og hoppe på seg selvtillit foran de to rennene i Granåsen første helga i desember, sier Bråthen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.