Gå til sidens hovedinnhold

- Bare skit!

Spillerne skjemmes. Ekspertene slakter. Trener Domenech vender blikket oppover og håper på et mirakel.

FRANKRIKE-MEXICO 0-2:

Til daglig spiller Frankrikes spillere for superlag som Chelsea, Manchester United, Barcelona, Lyon og Arsenal.

Men i VM har de fremstått som et av VMs svakeste lag, og nå er de på vei ut av mesterskapet etter gruppespillet også denne gangen.

Torsdag tapte franskmennene for et ballsikkert Mexico, og Manchester Uniteds nye kjøp, Javier Chicarito Hernandez, avgjorde da han rundet keeper og satte ballen i åpent mål etter en drøy time. Ti minutter før slutt fikk så 37 år gamle Blanco æren av å sette punktum med 2-0 på straffespark.

- Det er skamfullt å tape på en sånn måte. Vi kan ikke forlate VM uten å vinne en kamp, sier en beskjemmet Florent Malouda.

Og han kan så si. For egentlig er det jo ikke til å forstå.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Skygger av seg selv
Nicolas Anelka var en av de store heltene da Chelsea sikret seg seriegullet i England, og scoret to mål da Wigan ble knust og gullet sikret. Da Anelka faktisk traff mål med et skudd etter 44 minutter mot Mexico, hadde han spilt fotball for Frankrike i sju timer og åtte minutter uten å klare nettopp det.

Florent Malouda var kanskje den største formspilleren av Chelsea-stjernene rett før VM, men har egentlig ikke bidratt noe i VM.

Arsenals William Gallas har tidvis opptrådt som en guttespiller defensivt, og var på sitt verste torsdag. Bayern Münchens superstjerne, Franck Ribery, dribler folk på midtbanen, men ingen andre steder, og Eric Abidal, til daglig i Barcelona, har også virket utenfor i det defensive spillet i VM.

Og vi kunne fortsatt.

Ingenting har egentlig fungert for Frankrike-laget. De er hjelpesløse offensivt i banen, og det eneste verden har hørt om fra den franske troppen den siste tiden er misnøye. Noen stjerner ønsket ikke Yoann Gourcuff på laget, og fikk det som de ville mot Mexico.

Uten at det hadde noe å si.

Oddsen: Her er fredagens VM-tips

Håper på mirakel
- Sammen, som lag, er de bare skit, oppsummerte Viasat-ekspert Erik Solér på stillingen 0-0 ved pause.

- Det er et lag uten harmoni, uten moral og uten ønske om å vinne, konstaterte BBCs Alan Shearer.

Trener Raymond Domenech, som lenge har vært i hardt vær, og som er utskjelt av mange i hjemlandet, sier det sånn:

- Jeg har ikke ord ...

Så fortsetter han:

- Det er en stor skuffelse for dem som har trodd på oss. Vi prøvde, men det var hele tiden noe som ikke fungerte. Det er bare én kamp igjen. Vi spiller for æren og håper på et mirakel.

Imponerte
I 2002 ble Frankrike slått ut i gruppespillet. I 2006 kom de til finalen. Nå er de altså nær en ny fiasko.

Det vil nok mange også glede seg over.

Irene, som røk ut av VM-kvalifiseringen for Frankrike etter Thierry Henrys juksemål med hånda, skal ha jublet vilt for hvert baklengsmål, og i Dublin måtte Pizza Hut gi bort 700 pizzaer gratis ettersom de har lovet å gi bort 350 pizzaer gratis for hvert eneste franske baklengsmål i Sør-Afrika.

Så må vi heller ikke glemme Mexico.

De hentet opp 0-1 til poeng mot Sør-Afrika i en nervøs åpningskamp.

Håp for Mexico
Så vant de altså fortjent mot Frankrike. De er sjeldent ballsikre, er brukbare organisert, mister sjelden ballen i midtbaneleddet og skaper jevnt med sjanser kampen gjennom, og det uansett hvilke spisser trener Javier Aguirre bruker.

Nå har de en kjempesjanse til å avansere til 8. delsfinalen.

Uruguay leder gruppa på målforskjell foran Mexico. Begge har fire poeng. Mens Frankrike og Sør-Afrika ligger sist med ett poeng. I siste kamp møtes Sør-Afrika og Frankrike, men det gjør også Mexico og Uruguay. Med uavgjort er begge sikret avansement.

Trenger vi å si mer?

PS. Frankrikes eneste trøst? Jo, at Laurent Blanc skal erstatte trener Raymond Domenech så fort laget er ute av fotball-VM.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken