Gå til sidens hovedinnhold

- Bare trist, egentlig

Rottet Alex Ferguson og Sam Allardyce seg sammen for å ta Rafael Benitez?

Før helga gikk Manchester United-manager Alex Ferguson til et voldsomt angrep på Liverpool-manager Rafael Benitez.

Les saken her.

- Arrogant.

- Respektløs.

- Forakt.

- Det er umulig å tilgi.

- Ment for Alonso
Alt dette sa skotten om Benitez. United-manageren reagerte på Benitez´ tidligere utspill om at Everton var en liten klubb, og Liverpool-managerens oppførsel på sidelinjen under kampen mot Blackburn og Sam Allardyce uka før. Da hadde Benitez krysset armene på stillingen 2-0, og Ferguson mente det var et tegn - i retning av Allardyce - om at kampen var vunnet - om at Blackburn var døde og begravet.

Allardyce ga også full støtte til Ferguson for utspillet.

I Liverpool skal de ha blitt overrasket over angrepet, og assistent Sammy Lee, som var Bolton-manager etter Allardyce for noen år siden, skjønner svært lite.

- Det hele er egentlig bare trist, sier Lee ifølge The Guardian.

- Vi vet alle hva Benitez mente med bevegelsen, og alle gester fra sidelinjen er ment for utespillerne. Ingen andre. Derfor ble jeg veldig overrasket, fortsetter Liverpool-assistenten.

Liverpool hevder at Benitez´ armbevegelser var ment for Xabi Alonso etter 2-0-målet. Spanjolen hadde nemlig ignorert Benitez´ beskjed forut for målet.

- Sa ingenting
- Jeg hadde også en drink med Sam (Allardyce) etter kampen, og han sa ingenting om dette da. Vi har et godt forhold, og hvis han virkelig følte så sterkt om det så ville han ha sagt noe til meg, sier Lee.

Konspirasjonsteoretikerne kan dermed ha en sak. Kan Ferguson og Allardyce ha blitt enige om å ta Benitez?

Ikke overraskende, så forsvarer uansett Sammy Lee sin sjef fullstendig.

- Dette er ikke Idol og man vinner ingenting ved å være populær, men manageren vår er ikke arrogant. Han er intelligent og utdannet, og hans evne til å se detaljer er fantastisk. Vi er alle litt følsomme ved kritikk, men han vet hva han gjør, hvorfor og mot hvem.

Alex Ferguson sa imidlertid mandag at han overhodet ikke angrer det krasse utspillet mot Benitez.

- Jeg fikk sagt det jeg mente. Jeg forstår ikke hvorfor han gjorde det, men vil ikke si noe mer. Det er ikke noe vits i å fortsette med dette. Jeg tror det såret dem, sier United-manageren.

Tirsdag møter Liverpool Arsenal i et uhyre viktig oppgjør i gullkampen i Premier League. Liverpool spiller uten Steven Gerrard, men Arsenal har på sin side enorme skadeproblemer. De hadde allerede defensive problemer, men mandag ble det også klart at Arsenal stiller uten stjernespissene Emmanuel Adebayor og Robin van Persie.

Følg kampen i Nettavisens livesystem fra 21.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken